A.E.D.

Onlangs (oktober 2016) is het AED apparaat (Automatische Externe Defibrillator), welke hing in één van de kleedkamers van NKVV, verplaatst. Dit om het bereik voor iedereen in Dalerpeel te vergroten.

Nadat Plaatselijk Belang een AED bij het Dorpshuis had geplaatst, besloot NKVV ook een dergelijk apparaat aan te schaffen gezien de drukte af en toe op het sportpark. Deze hangt vanaf heden aan de zijkant van de woning van Tinus Koster, woonachtig aan de Nassaustraat 28. Via de oprit naar het sportpark van NKVV is de locatie duidelijk te zien. Zie ook de foto`s.

 

De AED is geplaatst in een zogenoemde buitenkast en is aangemeld bij de meldkamer.

Leiders, scheidsrechters en bestuursleden van NKVV zijn ook op de hoogte van het codenummer om de buitenkast te openen. In de kantine hangt tevens ook het codenummer.

Via het alarmeringssysteem, waarbij vrijwillige burgerhulpverleners ingezet kunnen worden wanneer een medeburger in de directe omgeving van deze vrijwilligers een circulatiestilstand (hartstilstand) heeft, kan het apparaat worden geactiveerd.

Met de hoop dat het apparaat nimmer hoeft te worden gebruikt, geeft het toch een stukje extra veiligheid met twee van deze AED`s binnen Dalerpeel. Met dank aan NKVV en Plaatselijk Belang Dalerpeel.

Reacties gesloten.