Erica 1 – NKVV 1, 03-10-2020

Een zo goed als leeg sportpark in Erica. Buiten de spelers en staf van beide teams, waren er enkele afgevaardigden van Erica en NKVV aanwezig. Corona doet vreemde dingen met de sport.

De eerste minuten waren voor NKVV. Al in de 9e minuut kon Patrick Biesbrouck de score openen. Goed doorzetten van Jessie Katerberg bracht Biesbrouck prima in stelling en de 0-1 was een feit. Een prima start waar NKVV niet te lang van kon genieten.

Op het kwartier kreeg Erica de eerste echte kans van de wedstrijd en gelijk was het raak. De bal werd vanaf de rechterzijde op maat voor getrokken, waarbij de middenvelders van NKVV te laat reageerden. Joop van Veen maakte hier dankbaar gebruik van en schoof de 1-1 binnen. Keeper Tristan van der Veen was hierbij geheel kansloos.

Zo`n twee minuten later was het opnieuw Jessie Katerberg die de bal goed onderschepte. Net buiten de zestien probeerde hij de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet in de verre hoek te deponeren. Dat was net iets te ver gezocht en de bal verdween naast de goal in de bosjes. Gelukkig stonden daar enkele Erica fans achter het hekwerk die de bal netjes terug bezorgden op het veld. Zo werden de vaste supporters toch een beetje betrokken bij de wedstrijd.

In de 26e minuut was daar vrij plotseling een enorme meevaller voor Erica. Voor de dug-out van NKVV bleek de bal ruimschoots over de zijlijn, maar de assistent scheidsrechter van Erica verzaakte zijn sportieve plicht en hield zijn vlag laag. NKVV reageerde hier niet adequaat op en had uiteraard eerst moeten doorspelen. Het wachtte tevergeefs op een fluitsignaal van scheidsrechter Roesink, maar dat bleef uit. Het was daarna opnieuw Joop van Veen die alleen op de NKVV keeper af kon en beheerst scoorde. De 2-1 was tegen de verhouding in, maar vanuit kamp Erica was er uiteraard geen bezwaar tegen het niet juist optreden van de leidsman.

Deze actie resulteerde in een grimmige periode waar Erica het meest voordeel bij bleek te hebben. Het speelde fysiek hard en daar had NKVV niet het juiste antwoord op.

Toch was de volgende kans voor het team van Eppinga. Een hoekschop in de 33e minuut van Dustin Keen lande op het hoofd van Bryan Mol. Bij de tweede paal kopte hij hard op de keeper van Erica, die waarschijnlijk niet wist dat hij hiermee zijn team op voorsprong hield.

Toch kreeg ook Erica een mega kans. Twee minuten na de kopbal van NKVV kon de rechtsbuiten van Erica met speels gemak twee spelers uitkappen en met links inschieten. Helaas voor hem rolde de bal net naast de verkeerde kant van de paal.

Het voetbal kwam de ogen van de aanwezigen niet ten goede. Erica hanteerde alleen maar de lange bal, waar NKVV te kort kwam in de opbouw. Met name de vrije trappen van Dalerpeel zijde waren telkens een gemakkelijke prooi voor de keeper van Erica.

De scheidsrechter had wat moeite om het spel op korte afstand te volgen. Hij liet af en toe te veel toe, wat leidde tot voetbal op, en soms over het randje. Het bezorgde wel twee kaarten aan het adres van Erica, waarmee de rust werd gehaald.

Direct na de aftrap voor het tweede deel, was het weer NKVV die gevaarlijk was. Een vrije bal vanaf rechts namens Jessie Katerberg, na vasthouden Bryan Mol, vloog straks voorlangs de Erica goal. Diezelfde Mol kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te wippen. De overtreding werd overigens opnieuw bestraft met een gele prent.

Tien minuten in die tweede helft werd er opnieuw geel getrokken voor een Erica speler. De rappe Robin Veldhuis kon vanaf de linkerzijde opkomen, maar hij werd hardhandig gestuit door zijn directe tegenstander. De daaropvolgende vrije trap kwam voor de voeten van diezelfde Veldhuis die hard uithaalde. Het leer belande via de rug van een verdediger naast het doel.

Na een uur spelen kreeg de veteraan van het team, Patje B, opnieuw de mogelijkheid om te scoren namens de gasten. Een vrije bal op zo`n 30 meter van de goal werd door Mol verlengd, waarna Biesbrouck de bal diagonaal over de doelverdediger kopte. Helaas voor hem ging de bal ook rakelings over de deklat.


De volgende kans was er twee minuten later. Veldhuis kon vanaf de rechterflank de bal hard voorlangs trekken en Ramon Olde dacht hierna te kunnen scoren. Het leren object dacht hier anders over en koos voor een baan om de aarde. Soms lijkt missen moeilijker dan scoren.

Daarna was Tom Hilbink dicht bij een score. Uit een vrije trap schoot de aanvoerder hard en met inzet. Jammer genoeg ging de bal rakelings naast.


Kort daarna omzeilde Erica de buitenspelval en kon het alleen op keeper van der Veen af. De sluitpost liet hierbij zijn klasse zien en redde bekwaam. Een corner was het gevolgd die voor Erica niets opleverde.

Toch kreeg NKVV loon voor het aanhoudende voetbal. Het spel was zeker niet mooi, maar de inzet om in ieder geval een punt mee te nemen was aanwezig. Met nog tien minuten te gaan stuurde verdediger Julian Okken zijn captain de diepte in. Van een behoorlijke afstand deed  Hilbink opnieuw een poging met een hard schot, wat dit keer wel resultaat opleverde. De keeper bleek enigszins verrast door de kracht van het schot en vergat de bal te keren. De 2-2 was in die fase dan ook geheel terecht.

Het spel was daarna warrig en besluiteloos. Erica had in die fase het idee dat een punt ook winst opleverde en NKVV kwam met name in het afronden te kort. De aanwezige personen die niet in het veld stonden hadden weinig om van te genieten. Voor iedereen die de wedstrijd niet mocht bijwonen bleek het achteraf bijna een zegen. Soms zijn er van die wedstrijden die gespeeld moeten worden om de competitie compleet te maken. Vandaag was er eentje van.

Na het laatste fluitsignaal bedankten de spelers elkaar én de

scheidsrechter vriendelijk en werd de balans opgemaakt. De punten verdeeld, snel douchen en gauw naar het plaatselijke café. Helaas bleven de kantines deze middag gesloten.

0-1, 9e m. Patrick Biesbrouck

1-1, 15e m. Joop van Veen

2-1, 26e m. Joop van Veen

Rust…

2-2, 80e m. Tom Hilbink