NKVV 1 – sc Elim 2, 27-08-2019

NKVV 1 – sc Elim 2, 27 augustus 2019
Zo’n 50 supporters waren aanwezig bij de oefenwedstrijd NKVV 1 – sc Elim 2. Het was warm en de emmers water werden langszij gezet. Scheidsrechter van der Weide gaf aan enkele drinkpauzes in te lasten.

Ook deze ronde had trainer Mark Eppinga de beschikking over een grote groep selectiespelers. Hij had aangegeven te beginnen met een vaste groep en deze, bijna geheel, te wisselen in de rust.

Het was Elim dat begon met snel en aanvallend voetbal. Al in de 12e minuut lag de 0-1 achter keeper Tristan vd Veen. Elim aanvaller Jan Gritter zag de goalie iets te ver voor zijn doel staan en schoot van ver gepast binnen. Pas na zeventien minuten was er de eerste kans voor NKVV. Elim verdedigers lieten de bal voorlangs gaan, waarna Patrick Biesbrouck simpel kon binnentikken. Echter, de bal vloog over de goal en verdween diep in het maisveld.

Aanvallend leek Elim iets sterker. Met een snelle voorhoede was het telkens snel in de “andere” zestien. Mike Wachtmeester kon dan ook in de 23e minuut de 2-0 maken. De bal ging vanaf de linkerzijde strak voorlangs en drie spelers van NKVV misten het leer hopeloos. De 0-2 werd daarna vrij gemakkelijk binnengewerkt.

In de 26e minuut was er een tijdje oponthoud. NKVV keeper Tristan van der Veen en Brian Mol botsen hevig op elkaar. Mol was al snel weer bij zijn positieven, maar van der Veen bleef even roerloos liggen. Na enkele minuten bleek de schade een bebloed hoofd na een snee boven zijn oog. Een rit naar de Eerste Hulppost was voldoende voor wat wonderlijm. Mike Deuten verving de ongelukkige van der Veen.

NKVV leek zich er niet door onthouden en kreeg na het half uur een uitgelezen kans. Damian Pol schoot eerst tegen de keeper na een goede actie van Biesbrouck. In de rebound leek Pascal Luiken alsnog spekkoper. Helaas schoot hij rakelings over de deklat.

NKVV 1 – sc Elim 2, 27-09-2019

In minuut 35 gaf de scheidsrechter om onduidelijke redenen een strafschop aan sc Elim. Dinand Hilbink veroverde de bal keurig op Jan Gritter. Diezelfde Gritter was daarna zelf verbaasd dat de arbiter hier een strafschop in zag. Toch schoot hij netjes de 3-0 vanaf elf meter binnen.

NKVV kreeg hierna nog enkele kleine mogelijkheden. Het stokte echter steeds rond de zestien.

Zo’n drie minuten voor de pauze schoot Patrick Schonewille de 0-4 binnen. Wellicht ging er een overtreding op Hilbink aan vooraf, maar Schonewille mocht door en liet Deuten kansloos.

Tweede helft…

NKVV begon na rust met een heel ander team. Slechts drie spelers uit eerste helft bleven staan. Het speelde ook iets rustiger en kreeg, wellicht door vermoeidheid van sc Elim nu ook meer ruimte om te voetballen.

Toch moest Justin vd Weide de eerste actie maken. Hij haalde de bal net voor de lijn weg, zodat Elim niet kon scoren.

Op het uur kreeg Elim drie corners op rij. NKVV counterde na de derde, maar verloor zoals gezegd, telkens de bal rond de zestien. De voorwaartsen werden wel gezocht, maar de pasing kwam telkens iets te laat.

Toch kreeg in 64e minuut de snelle Robin Veldhuis dé kans op een eretreffer. Aan de linkerzijde liet hij zijn verdedigers achter zich om alleen op keeper Maarten Benjamins af te snellen. Die lag net genoeg in de lijn van Veldhuis zodat een goal uitbleef.

Drie minuten later schoof de hardwerkende Justin van der Weide het leer hard voorlangs op verzoek van Veldhuis. Deze manouvreerde de bal via zijn scheenbeschermer hard naast het lege doel.

In de 70e minuut werden dan ook Biesbrouck en Veldhuis gewisseld. Tom Hilbink mocht opnieuw optreden samen met Mitchel van Triest.

Elim vond het verder wel goed en kon leunen op de ruime voorsprong. Het liet Tom Hilbink in de 83e minuut knap soleren door de defensie. Het probeerde Hilbink nog af te stoppen middels een tikje, waardoor de middenvelder iets uit balans kwam. Hij schoot wellicht om die reden de bal net tegen de keeper waardoor de bal naast belandde.

Nog in diezelfde minuut maakte team Eppinga toch de eerder genoemde eretreffer. Via een kluts kon Mitchel van Triest de bal bij Justin van der Weide bezorgen. Hij schoof dankbaar de 1-4 binnen.

Tot slot kreeg NKVV in de 86e minuut nog een laatste kans. Christiaan Hugen kon opnieuw van Triest bedienen. Diens aanname was goed, echter het schot tijdens de draai iets minder. Hij schoot jammerlijk over.

Trainer Mark Eppinga is blij met dit soort oefenwedstrijden. Hij is nu zo’n drie weken de hoofdtrainer van NKVV. “Ik weet hierdoor met welk type spelers ik te maken heb. Een fijne, getalenteerde jonge groep waar we goed mee aan de slag kunnen. Aan mij de taak om er iets moois van te maken”

Zaterdag 31 augustus speelt NKVV 1 een uitwedstrijd tegen Vitesse ’63. Deze bekerwedstrijd begint om 14:30 uur.