NKVV 1 wint eerste competitiewedstrijd

Het amateurvoetbal is zaterdag 21 september gestart met de competitieronde 2019-2020. Na een uiterst emotionele week, clubicoon Sjaak Hilbink overleed, kon de knop om bij NKVV.

Het ontving FC Assen en onder een heerlijk zonnetje kon scheidsrechter Langenberg de wedstrijd starten.

Beide verenigingen waren compleet qua bezetting en voor NKVV trainer Mark Eppinga kon zijn loopbaan als hoofdtrainer beginnen met de competitie.

De wedstrijden gespeeld in de bekerronde konden worden afgedaan als zijnde gespeeld, alle wedstrijden werden verloren, en voor Eppinga had dit dan ook weinig waarde.

Hij voelt zich thuis bij zijn eerste club als hoofdtrainer. “Het is een heerlijke vereniging met een prima selectie. De trainingen worden telkens goed bezocht en de jonge spelersgroep is gretig. Ook valt mij de werkzaamheden van de vrijwilligers op. Het sportpark ligt er altijd netjes en verzorgd bij en alle randvoorwaarden binnen de club worden goed verzorgd,” aldus Eppinga.

Over de wedstrijd…

NKVV begon vol vertrouwen aan de wedstrijd maar moest op een gegeven moment herkennen dat de gemaakte afspraken niet volgens de waarden van de trainer werden uitgevoerd. Het zouden een slordige eerste twintig minuten worden. Met name het korte dekken kwam niet helemaal uit de verf en de snelle spitsen werden niet op waarde gebruikt.

Eppinga zag het gebeuren en paste posities aan. Hierna liep het beter en met name Patrick Biesbrouck speelde sterk, al kwamen de doelpogingen van middenvelder Tom Hilbink. Tot twee keer kon hij vanuit een vrije trap aanleggen. Het leer ging ging bij de eerste poging net over en bij kans twee lag de Asser goalie goed in de weg.

Toch zou NKVV met een voorsprong gaan rusten. Goaltjesdief Patrick Biesbrouck tipte de bal over de lijn na goed voorbereidend werk van de rappe Robin Veldhuis. De 1-0 werd genoteerd en voor NKVV op een prima moment.

Na de thee kon NKVV al snel de wedstrijd beslissen. In de 58e minuut werd opnieuw Veldhuis de diepte in gestuurd en deze kon de bal keurig terug leggen op de meegekomen Tom Hilbink. De 2-0 leek daarmee beslissend en FC Assen bleek niet bij machte om hier verandering in te brengen.

Verdedigend konden Hilbink, Schlepers en Okken vrij simpel overeind blijven en leek de eerste driepunter een feit. Tot zo’n vijf minuten voor de officiele speeltijd. Na een rommelige fase kon FC Assen plotseling uithalen en keeper Deuten verrassen. Via de onderkant van de deklat belande de bal achter de doellijn en stond het plotseling 2-1.

De bezoekers kregen het besef dat er in ieder geval een punt kon worden gehaald in Dalerpeel en zochten, al dan niet verzorgd, veelvuldig de aanval. Het team werd beloont voor het harde werken door in de 91e minuut de 2-2 te scoren. Blijdschap alom bij FC Assen en het liet NKVV in mineur achter.

Echter toonde team Eppinga veerkracht en zou het de wedstrijd toch nog winnend afsluiten. In minuut 93 probeerde NKVV een doelpunt te forceren door de bal binnen de zestien te werken. Het was de jonge Jessie Katerberg die de bal plots voor zijn voeten zag verschijnen. Hij toverde deze laatste kans om in een goal en de 3-2 was een feit.

De prima leidende scheidsrechter gunde FC Assen nog de aftrap en floot na vijfennegentig minuten af. De begeleiding van de Assenaren konden niets anders doen dan ook de complimenten overbrengen aan de leidsman en deden dat ook heel profesioneel.

NKVV kon hierbij de eerste drie punten noteren en mag het volgende week opnemen tegen SETA in Musselkanaal. Die speelde haar eerste wedstrijd gelijk. Het werd 3-3 tegen NWVV.

De competitie bal rolt weer…