NKVV in kleur

Nu het voetbal helemaal stil ligt, is er ruimte voor onderhoud. ’t Olde Trainingsveld begint in een waas van groen te verkleuren, de werkzaamheden aan veld 2 starten binnenkort en vrijwilligers geven kleur aan de accomodatie.

Eén van deze schilders is de 15- jarige Sven Janssen uit Dalerpeel. Als schilder in opleiding ligt zijn studie tijdelijk stil.

Op het moment dat zijn stage zou beginnen, kwam het coronavirus keihard om de hoek kijken. Om toch enigszins bezig te zijn met de kwast en roller, schakelde hij de hulp in van zijn opa.

Deze is, als vrijwilliger, al enige jaren werkzaam op het sportpark om zo nu en dan het gebouw en al het hekwerk te voorzien van een beschermende laag.

Sven is op deze manier bezig met zijn vak. In de schoolbanken leer je ontzettend veel, maar in de praktijk pak je de ervaring.

Met zo’n vijftig jaar schildersverleden heeft Sven aan zijn huidige leermeester voldoende studie voor deze corona periode. Gezien de serene rust die er momenteel heerst op het sportpark, is de 1,5 meter afstand houden geen probleem!

Buiten het feit dat Sven een tijdverdrijf heeft gevonden, zijn toekomstige baan een boost krijgt, is NKVV weer voorzien van een gedekte laag.

Zonder enige vrijwilliger rondom NKVV te kort te doen, het is fijn om te zien dat de jeugd ook echt de toekomst heeft én bewaakt.