NKVV verliest van VCG

Bron: Hoogeveensche Courant.

Het publiek zag geen hoogstaand voetbal maar er werd gestreden voor elke meter. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Okken uit Hoogeveen.

De thuisploeg begon goed aan het duel en kreeg in de 6e minuut een uitgelezen kans om de score te openen. Een goede pass van Stefan Hugen kwam bij Sander van Veen die in het strafschopgebied werd gevloerd. Arbiter Okken wees gedecideerd naar de stip maar doelman Deuten redde bekwaam op de inzet van van Veen.

Miscommunicatie…

Uit de tegenaanval was het Erwin Doorn die de bal, na miscommunicatie met doelman Benjamins, de bal achter Benjamins in eigen doel kopte en de gasten op 0-1 zette. VCG moest op jacht naar de gelijkmaker, maar moest blijven oppassen voor de snelle uitbraken van NKVV. VCG creëerde een aantal goede kansen en leek in de 33e minuut op gelijke hoogte te komen. Van Veen omspeelde een aantal verdedigers en gaf de bal voor op de inkomende Dinand Post, die de bal over het doel schoot. Weer werden de Dalerpeelers gevaarlijk uit de tegenstoot. Ditmaal was het Damion Pol die de bal compleet miste en Patrick Biesbrouck profiteerde goed van de misser en schoof de 0-2 binnen.

VCG leek het even helemaal kwijt te zijn maar de sterk spelende Jary Moman stond zijn mannetje in de verdediging en gaf vla voor het rustsignaal de bal op Levi Dekker die de bal op van Veen haf die de aansluitingstreffer binnenschoot, 1-2.

Na de theepauze ging de thuisploeg opzoek naar de gelijkmaker en zette de gasten flink onder druk, in de 67e minuut was het een goede combinatie tussen Dekker en Post die Post alleen voor doelman Deuten zette, oog in oog met de doelman schoof Post de bal beheerst langs de doelman en zette de gelijkmaker op het scorebord, 2-2.

Rood…

VCG rook bloed en wilde de wedstrijd zo snel mogelijk beslissen, als NKVV er een keer uit leek te komen waren het Doorn, Hugen en Moman die succes in de weg stonden. Toch leek het in de 78e minuut nog spannend te worden, Rody Tichelaar kwam wat onbeholpen in en raakte zijn tegenstander, die met veel kabaal naar de grond ging. De goed leidende Okken liet de rode kaart zien en Tichelaar moest het veld verlaten.

Matchwinner…

Door de rode kaart moest trainer Beuker het systeem wat omgooien en kwam verdediger Moman in de voorhoede te spelen. In de 83e minuut wierp de omzetting zijn vruchten af want het was Moman die goed doorging en met een fraaie schuiver doelman Deuten kansloos liet. In de slotfase had VCG nog verder kunnen- en misschien wel moeten uitlopen maar de krachten waren op bij de thuisploeg maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.


Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.