NKVV wint overtuigend van VCG

Door Klaas Veldhuis –

(Foto`s met dank aan http://fc12.nl/2017/11/25/bikkelen-tussen-de-bladeren-bij-nkvv/)

Met een gemiddelde leeftijd van vierentwintig jaar was het team van NKVV zaterdag iets ouder dan VCG. Het elftal uit Geesbrug moest het doen met een leeftijd van net iets meer dan tweeëntwintig. De groep van trainer Anne Christ kwam zaterdag 25 november overigens vol zelfvertrouwen naar Dalerpeel, al had het tot dusver slechts één punt behaald in de 5e klasse E. De oefenmeester van NKVV, Johan Knol, kende daarentegen een betere start en stond met elf punten op een verdienstelijke vierde positie. Tot zover enkele statistieken. Cijfers zijn leuk, maar het gaat op het veld slechts om één ding. Voetbal!

In de wedstrijd der wedstrijden in deze 5e klasse, een heuse derby, waren de verwachtingen zeer hoog. De stand doet in een dergelijke tweestrijd meestal niet ter zake, aangezien de teams zich vanzelfsprekend al kunnen opladen voor een burenpartij. Of is dit een gedachte uit vervlogen tijden?
Onder leiding van de heer Jagersma begon de wedstrijd iets later dan gepland. Beide coaches waren achteraf meer tijd nodig om zich voor te bereiden. Het publiek stond ondertussen vol verwachting in deze Sinterklaasperiode te kou-kleumen langs het veld. Een speelmat die er overigens prima bij lag en een ondergrond bood voor spektakel.

NKVV begon deze thuiswedstrijd gelijk met druk op het team van VCG. Al in de 4e minuut was het Tom Hilbink die de bal vanuit een vrije trap bezorgde bij Patrick Biesbrouck. Deze schoot het leer echter rakeling over de dek-lat. Drie minuten later was Ronny Vos dicht bij de eerste goal van de wedstrijd, maar zijn poging ging voorlangs. Dit scenario herhaalde zich even later toen A-junior Julian Okken de bal goed veroverde op het middenveld. Vervolgens verlengde Tom Hilbink diens pass op Biesbrouck, die andermaal Ronny Vos in stelling bracht. Met een diagonaal schot was hij bijna trefzeker. Keeper Benjamins redde bekwaam.

Dat de anders trefzekere Vos, met zijn 32 jaar een brok aan ervaring, ook wel eens een misser heeft, toonde hij kort nadien. Uit een vrije trap was de wens de vader van de gedachte. Het leer belande slapjes naast de goal en haalde amper de achterlijn.

Tot dit moment was de bal voor VCG nog niet op helft van NKVV geweest. Pas na een kwartier was dit eindelijk het geval wat gelijk een startsein was voor een hoekschoppen periode. Binnen vijf minuten mocht VCG tot drie keer een corner nemen, welke door doelman Mike Deuten prima werden gepareerd. De grootste scorings- mogelijkheid was voor William Koster. Zijn kopbal trof bijna doel, maar goalie Deuten stond dit niet toe.

Voor NKVV brak een periode van onrust aan en met veel balverlies gaf het VCG de ruimte om aanvallen op te zetten. Patrick Kreeft was hierbij de gevaarlijkste man. Een snoeihard schot eindigde zijn reis op de vuisten van Mike Deuten.

Dinand Post dacht voor VCG het middenveld over te kunnen steken, maar Julian Okken greep andermaal keurig in. De 17-jarige, boomlange verdediger onderschepte de aanval met een prima sliding waarna Deuten de bal weg kon werken. Na zo’n 25 minuten kwam Sander van Veen namens de groen witten door op rechts. Zijn bekeken voorzet ontglipte de sluitpost van NKVV en met het nodige geluk kon de bal worden opgeruimd.

Na een half uur spelen dacht William Koster de opening te hebben gevonden. Vanuit een kansrijke positie liet hij zich echter overduidelijk vallen maar scheidsrechter Jagersma had er goed het oog op. Hij voelde de verder sportieve wedstrijd prima aan en besloot dan ook om Koster niet te bestraffen voor deze act. De wedstrijd verdiende eigenlijk ook geen kaarten aangezien het in de meeste gevallen keurige slidings en schouderduwtjes betrof. Het publiek had wellicht anders verwacht, maar de teams waren sportief tegenover elkaar.

De laatste tien minuten waren opnieuw voor de thuisploeg. Patrick “Patje” Biesbrouck bracht kort voor tijd Justin Pol in stelling, maar zijn poeier werd geblokt door een VCG verdediger. Diezelfde Pol werd even later op het randje van de zestien gevloerd waarna Vos de toegekende vrije schop vlak langs de paal schoot.

Het slotstuk was voor Mitchel van Triest. De kleine verdediger zette tot verbazing van zijn directe tegenstander een prima schouderduw in, welke tot verbazing van iedereen werd gewonnen door de NKVV-er. Hij bracht vervolgens de de veroverde bal netjes voor maar Biesbrouck had het geluk nog niet aan zijn zijde. De inzet van beide teams was enorm, kwalitatief was het randje kelderklasse. Wellicht dat de warme thee meer verwarming bracht aangezien het spelbeeld rilde van de kou.

Tweede helft…

Na de speeches van de trainer’s hadden de 22 spelers de belofte gedaan om het niveau iets omhoog te tillen. En belofte maakt schuld. VCG geloofde in minimaal één punt en ging de strijd dan ook vol overgave aan.

Het was echter Patrick Biesbrouck die namens NKVV na vijf minuten voor het eerste gevaar zorgde. Na een voortreffelijke solo werd hij on-reglementair gestopt op zo`n achttien meter van het doel. Schutter Vos schoot het projectiel in een baan naar de kruising, maar doelman Danny Benjamins was inmiddels gestart met een reis naar diezelfde hoek. Katachtig stompte hij het leer uit zijn doel.

De altijd ijverige Biesbrouck had even later de kans om de score te openen. Het was invaller Rick Rotmensen die dit voorkwam door een prima sliding in te zetten. Daaruit volgde de eerste VCG aanval. Vanaf de zijkant bracht Levi Dekker de bal voor het doel waar doelman Mike Deuten met de vuisten redding moest brengen. Uit de rebound was Patrick Kreeft net niet trefzeker.

Het water ontbrak gelukkig, maar het golfde op en neer in de beginfase na rust. Beide teams hadden wellicht recht op een eerste goal, maar het was Tom Hilbink die de kids van het scorebord aan het werk zette. De 1-0 was al bijna geplaatst, maar Hilbink besloot om onduidelijke reden de bal naast te schuiven. Dit tot ontzetting van alles wat NKVV toejuichte.

Het was overigens wel het startsein voor de Dalerpeelers om meer druk te zetten en vol te strijden voor eventueel drie punten. Trainer Knol bracht vanaf de zijkant dan ook de oproep om nog meer aanvallend te spelen en zijn visie werd omgezet in daden. In de 63e minuut was de ban gebroken. Het was Biesbrouck die met goed storen de bal bezorgde bij Justin Pol. Die kon met een verfijnd steekpassje de bal meegeven met Jeffrey Pot. In de verre hoek zag deze Pot een gaatje vrij en beheerst werd de bal binnen geschoten. Keeper Benjamins betrof hier geen blaam omdat de bal uiterst precies werd verstuurd.

Het welbekende sein voor de overwinning- modus werd via deze goal gegeven en VCG leek de moed al snel verloren. Na amper drie minuten werd Tim Kroesen, terug van lang blessureleed, gevloerd aan de zijkant van het zestien meter gebied. Doelpuntenmaker Pot schoot de bal in de korte hoek waar Benjamins nipt redding kon brengen. Hij loste echter het leer waarna er hachelijke situaties ontstonden. Het eindigde met een hoekschop waarna de rust enigszins wederkeerde.

Toch zou NKVV aan een tweede goal komen. Eerst werd Tom Hilbink in een aanval gestopt door de verdediging. Leidsman Jagersma zag er geen overtreding in wat waarschijnlijk beide teams wel verwachten. Jeffrey Pot besloot niet op het fluitje te wachten en stuurde Ronny Vos op een missie. Net buiten het strafschopgebied schoof de topschutter de bal onder de uitgelopen Benjamins door.

Die 2-0 was de genadeslag voor VCG. Het oogde vermoeid, waar NKVV juist over extra krachten bleek te bezitten. Soms is het jammer dat dit pas na een doelpunt wordt tentoongespreid. De trainer van NKVV bracht nog meer jeugd in het team. Het gunde de doelpuntenmakers Pot en Vos rust. De JO19 spelers Damian Pol en Robin Stoffers waren gelijk van toegevoegde waarde.

Voor VCG was het alleen nog via Sander van Veen die gevaarlijk werd. De voorzet die naar hem was verstuurt was in gedachten waarschijnlijk al omgezet in een doeltreffende volley. Het was opnieuw de kleinste man van de NKVV selectie, Mitchel van Triest, die de bal voldoende kon raken met het hoofd. De daaropvolgende corner werd door Niek Hilbink onschadelijk gemaakt. Zijn verre trap gaf Stoffers de mogelijkheid om de bal voor het VCG doel te brengen. Damian Pol kopte goed in, maar Denny Benjamins liet zien het keepen machtig te zijn.

Het voorlaatste noemenswaardige moment kwam opnieuw van Robin Stoffers. Justin Pol schoof de bal door het centrum waarna Stoffers de keeper omspeelde. Dit deed hij helaas iets te ruim zodat hij naast het doel belande. Het terugleggen van de bal op Biesbrouck bleek toch nog bijna goud waard. De scoringsdrift van Patje was te overweldigend en hij schoot dan ook jammerlijk naast.

Toch werd de harde werker beloond voor zijn inzet. Nadat hij zelf de bal veroverde, bracht het middels een combinatie met Dustin Keen zichzelf in stelling. Opnieuw verdween de bal in de verre hoek waarna de eindstand kon worden ingevuld.

Met een verdiende 3-0 overwinning heeft NKVV prima zaken gedaan. Over twee weken mag team Knol afreizen naar Nieuw Balinge, de huidige nummer drie. Het aantal gespeelde wedstrijden ligt echter ver uiteen. VCG mag zich volgende week opmaken voor een thuiswedstrijd. De nummer twaalf speelt dan tegen nummer elf VVAK.

(Foto`s met dank aan http://fc12.nl/2017/11/25/bikkelen-tussen-de-bladeren-bij-nkvv/)

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.