NKvvProtos organiseert opleiding Verenigings Scheidsrechter

Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden? Denk je voldoende leidinggevende capaciteiten te hebben om dat voor elkaar te krijgen? Dan ben jij voor deze cursus de juiste persoon!

NKvvProtos, NKVV en vv Protos zorgen samen met de KNVB, tijdens de verenigingsopleiding scheidsrechter veldvoetbal voor een praktijkgerichte opleiding, zodat je met voldoende ‘bagage’ aan de slag kunt bij 11 tegen 11-wedstrijden bij je club. Tijdens de opleiding oefen je op het veld met leiding geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels.

Organisatie:
De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten van 3 uur, elke maand is er een bijeenkomst. Daarnaast fluit je minimaal vier stagewedstrijden bij je eigen vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider scheidsrechter. De opleiding wordt ’s avonds gegeven op een accommodatie van onze voetbalvereniging. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met je eigen wedstrijden.

De deelnemers die aan de voorwaarden hebben voldaan, ontvangen het diploma ‘Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal’. Zij kunnen vervolgens worden aangesteld bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het seniorenvoetbal binnen de vereniging.

Studiebelasting:
Curcusdeel
Vier bijeenkomsten, totaal 12 uur
Zelfstudie en huiswerkopdrachten, totaal 8 uur.

Ervaringsdeel:
Fluiten van tenminste vier stagewedstrijden, totaal 4 uur
Assisteren van een scheidsrechter, totaal 2 uur

Proeve van bekwaamheid:
Curcusmap, totaal 3 uur

Totaal 29 uur.
Start: De vereniging stemt met de KNVB af welke dag het beste uitkomt en probeert dit ruim van te voren aan te geven.

Toelating:
De minimumleeftijd is 14 jaar.

Als NKvvProtos zijn wij op zoek naar vrijwilligers die bovenstaande cursus willen volgen. Wij zoeken onze deelnemers binnen NKvvProtos, NKVV en vv Protos. De kosten voor leden van genoemde verenigingen worden gedragen door de besturen van NKVV en vv Protos. De cursus vindt plaats wanneer er voldoende cursisten zich hebben aangemeld. Dit gebeurt iom de deelnemers en proberen we ruim van te voren te melden
.
Voorwaarde voor deelname is wel dat men na het behalen van het diploma ‘Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal’ minimaal twee seizoen beschikbaar blijft voor de genoemde verenigingen. Als gediplomeerd scheidsrechter zul je heus niet elke week worden ingedeeld, maar zal er af een toe wel een beroep op je gedaan worden. Door het opleiden van een aantal scheidsrechters binnen onze verenigingen, hopen we meer wedstrijden makkelijker te voorzien van een leidsman die beschikt over de juiste basiskennis. Dit komt zowel de teams als de scheidsrechter ten goede.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u zich wenden tot:
Harry Alting, telefoon 06-11268194 – email: harryalting@home.nl

Graag tot ziens als cursist ‘Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal’.

Namens het jeugdbestuur van NKvvProtos en de besturen van NKVV en vv Protos.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.