Verslag NKVV 1 – SETA 1

NKVV versus SETA. Een wedstrijd met een lange historie. De teams troffen elkaar al meermaals en de statistieken wezen uit, dat thuisoverwinningen een hoog winstpercentage hadden. Gelukkig bleek dit ook voor deze zaterdag, de tiende november 2018 op te gaan. NKVV won de wedstrijd achteraf vrij gemakkelijk met 3-0, al werden de bevrijdende goals wel tot het eind bewaard.

Man in het zwart…

Nadat scheidsrechter Mustafa er na zo`n tien minuten achter kwam dat de man in het zwart niet altijd opvalt, bleek het daadwerkelijk twaalf tegen elf. Geheel in het zwart leek alsof de leidsman deel uitmaakte van het thuisteam. Nadat hij dat ook zelf ontdekte, keerde hij na een bezoek aan zijn kleedkamer terug in een fluorescerend oranje shirt. Veel meer zou hij vandaag niet opvallen.

Zoals gemeld, de goals waren deze middag weggelegd voor NKVV, maar het was SETA die de eerste doelpoging deed. Bewust of onbewust, het was Bassum Mahmoed die aan de zijkant van de zestien het leer over keeper Mike Deuten wilde wippen. De doelman regeerde juist door de bal tijdig uit het doel te duwen. Dit was meteen een van de spaarzame momenten dat SETA aanspraak maakte op een goal. Het zou van beide zijden geen topwedstrijd worden, iets waar het publiek waarschijnlijk geen rekening mee had gehouden. Het was ondanks het mindere weer massaal komen kijken.

In minuut twintig bracht Patrick – Patje- Biesbrouck heel subliem Damien Pol in stelling. Vanaf de linkerflank kon Pol opstomen richting het SETA doel, maar hij trof hard het zijnet. Even later was het Robin Veldhuis die een prima voorzet op diezelfde Patje kon geven, waarna de lichtgewicht het leer keihard op de lat schoot. Tot zover ook de grootste NKVV kans op een scorebord vermelding.

Voorsprong NKVV…

Een vrije trap van Ramon Olde bracht dan eindelijk het publiek in vervoering. Net buiten het strafschopgebied haalde hij hard uit, waarna de bal in de muur smoorde. In de consternatie daarna lepelde Olde de bal door diezelfde muur en soleerde hij richting doelman van der Werf. Vakkundig schoof hij het balletje daarna langs de goalie.

De assistent scheidsrechter zag hier echter buitenspel aan voorafgaan en waarschuwde leidsman Mustafa. Die nam na enige tellen de moeite om hem te woord te staan en met enkele soepele bewegingen legde hij uit hoe Olde zijn weg had gevonden en dat het volgens hem een correcte goal was. Hij keurde de 1-0 voor NKVV dan ook resoluut toe.

De voorsprong bracht NKVV nog niet echt in een overwinnings-mood, maar het geloof voor SETA was er toen eigenlijk al af. Ook bij de assistent scheidsrechter was het hem aangedane onrecht nog niet verwerkt. Een steekpass van Ramon Olde op Damien Pol had voorzien kunnen worden van een vlagsignaal, maar deze bleef tot verbazing van het NKVV publiek uit. Helaas kon de hardwerkende Pol dit presentje niet uitpakken. Hij schoot de bal hard over de deklat.

Pas twee minuten voor het rustsignaal was het weer even SETA die van zich liet zien. Raymond Allemekinder had het geluk niet aan zijn zijde en stuurde de bal vanuit een riante positie hoog over het doel van Mike Deuten.

Tea time..

Na de thee gaf SETA direct aan dat het toch wel wilde meedoen in strijd om een eventuele derde positie op de ranglijst. Mohamed Mahmood dacht de bal al na een dikke minuut te kunnen intikken, maar doelverdediger Deuten was tijdig op zijn post. De voorsprong voor NKVV bleef hierdoor staan.

De eerstvolgende mogelijkheid was daarna voor de Dalerpeelers. Biesbrouck, altijd hard werkend, stuurde met een subliem passje Veldhuis de diepte in. De balcontrole was het grootste struikelblok en dit keer kon zijn snelheid hem niet bijstaan. Door de bal net te ver voor hem uit te spelen kon van der Werf simpel oppakken.

De bijna goal…

Met zevenenvijftig minuten op de teller kwam de meest kolderieke doelpoging tot uiting. Vanuit een corner aan de rechterzijde was het verdediger Julian Okken die met zijn derrière bijna scoorde. Hij duwde de bal net voorlangs. Een goal zou zeker een lange historie in de sterke verhalenbundel opleveren.

In de zeventigste minuut moest wederom Mike Deuten zijn kwaliteiten tentoonspreiden. Joeri Westerhof had nog enige puf over en kon zijn vrije trap hard richting NKVV doel versturen. Deuten redde bekwaam, ook in tweede instantie.

Keen voor Keen…

Zo aan het eind van de wedstrijd leek de strijd wel gestreden. NKVV vertrouwde, soms te veel, op de magere voorsprong en SETA hield het bij spaarzame uitvallen. Toch zou er een tweede goal worden bijgeschreven, al was het dan voor NKVV. Een gouden wissel van trainer Knol bleek hiervoor nodig. Aan de dinertafel van de familie Keen zal dit zeker een tijdje onderwerp van gesprek blijven.

Het was Dustin Keen die het veld verliet en broer Jeffrey mocht het heilige gras betreden. Slechts enkele momenten in het veld zette hij persoonlijk een één-tweetje op met Robin Veldhuis. Door de bal soepeltjes te aaien, stuurde Veldhuis de bal in de loop van Keen mee. Die bedacht zich niet en liet het netwerk bollen. De bal verdween snoeihard in het dak van het doel. De bevrijdende 2-0 was een feit.

Dat NKVV in de slotminuten ook nog uitliep naar een derde goal was mede te danken aan de technische begaafde Bart van Vliet. In het verslag niet veel genoemd, maar zeker aanwezig in het team door hard te werken en vakkundig te voetballen. Vanaf de linkerzijde, in het zicht van het NKVV publiek, stoomde hij door richting de achterlijn. Daar aangekomen had hij het overzicht om de meegekomen Robin Veldhuis te zien staan. Diezelfde Veldhuis kapte de aanwezige verdediger uit en met een droge knal liet hij de omroepster zijn naam scanderen.

De 3-0 was gezien de inzet zeker verdiend voor NKVV, die mede koploper VCG zag winnen van koploper Mussel.
Al met al een verdiende overwinning voor team Knol.

Door het vreemde verloop van deze competitie, mede door het terugtrekken van Asser Boys, is NKVV opnieuw een weekend vrij, waarna het op 24 november gastheer is voor VCG uit Geesbrug. Vandaag kon men echter terug kijken op een collectieve overwinning.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.