Verslag NKVV 1 – VCG 1

De strijd om een top drie notitie werd gewonnen door VCG. Zaterdag 24 november kwam het team van trainer Gert Veenstra op bezoek in Dalerpeel en vanuit een twee plaats op de ranglijst had het de beste papieren. NKVV had slechts één opdracht en dat was het winnen van deze onderlinge burenstrijd. RTV Drenthe was zo vriendelijk om ook ons sportpark te bezoeken en middels het programma “De 5e klasse F” een reportage te maken van Dalerpeels voetbaltrots. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Hein.

Dat er waarschijnlijk bij de supporters meer een derbygevoel leefde, kwam wel uit in de manier hoe de scheidsrechter de middag kon arbitreren. Slechts mondjesmaat moest de man in het geel optreden in een verder uiterst sportieve wedstrijd. Op zich is dat natuurlijk uitstekend, maar een beetje meer pit vanuit beide teams was hier wel op z`n plaats geweest. 

Het was VCG die de aftrap mocht nemen waaruit gelijk het hoogtepunt van het eerste kwartier genoemd is. Een rommelige beginfase waarin niet echt naar voren kwam wat beide vijfdeklassers wilden laten zien. Aanvallend was het van beide elftallen te voorzichtig en het duurde tot de 13e minuut voor  dat Erwin Doorns namens VCG  iets kon doen. Hij kopte na een corner nipt voorlangs. Vijf minuten later was het aan NKVV om te pogen tot scoren te komen. Na een prima één-twee was het Damien Pol die Patrick Biesbrouck bediende. Keeper Benjamins kon de bal nog net uit zijn doel ranselen. De daarop volgende hoekschop was andermaal voor Benjamins.

Dat het niet de middag van de achttien jarige Damien Pol zou worden, bewees hij enkele minuten later voor het eerst. Een knappe solo voorbij twee groenhemden leek hem opnieuw te verbinden met Biesbrouck. Hij koos echter jammerlijk voor een eigen doelpoging en de keuze om met zijn linker te schieten, bleek niet de juiste. Biesbrouck stond geheel vrij om in te schieten, maar Pol koos voor eigen succes. 

Toch was dit de periode dat NKVV het meest gevaarlijk was. In de 23e minuut was het opnieuw Biesbrouck die goed stoorde in de opbouw van VCG. Aan de rechterzijde ontfutselde hij de bal van VCG-er Demien Pol en bracht hij het leer hoog voor. Hier stond opnieuw Damien Pol in een kansrijke positie, maar de twijfel tussen koppen of schieten werd hem fataal. Helaas geen goal voor NKVV, waar het gezien het harde werken wellicht recht op had.

Tot een vijf minuten voor de rust bleef het verder een wedstrijd zonder grote kansen. Ook VCG liet nog niet echt merken voor de volle winst te komen. En toch kwam daar de voorsprong voor de mannen uit Geesbrug. Via de rechterzijde kwam door een overstapje van Levi Dekker, Sander van Veen vrij voor de goal te staan. Hij kon simpel binnen tikken en zodoende kon VCG met een voorsprong de kleedkamer opzoeken. 

Rust…

Na de warme thee, gezien de temperaturen waarschijnlijk meer dan welkom, was het al snel over en uit voor NKVV. De supporters waren hoogstwaarschijnlijk nog niet allemaal verzameld rond het veld, of de 0-2 lag al binnen. Direct na de aftrap veroverde VCG de bal en kon Erwin Doorn middels een kopbal de tweede laten bijtekenen. Zonder VAR een gewaagde beslissing van scheidsrechter Hein, maar gezien het afwezige verweerschrift van NKVV, wellicht wel de juiste keuze. De verdediging tekende geen protest aan en zodoende zagen de supporters die later aanschoven tot hun verbazing de 0-2 op het scorebord staan.

Met enkele wisselende posities probeerde Johan Knol nog iets aan te passen, maar het geloof in een overwinning was er waarschijnlijk al uit. Toen in de 54e minuut Justin Feddema nog een dot van een kans kreeg, vanaf zo`n zes meter schoot hij op de paal, was het over en uit voor team NKVV. Al was er nog tijd voor een gunstiger scenario, aanvallend liep het gewoon niet bij de blauw zwarten. Helaas kreeg Knol met nog een kwartier op de klok een volgende domper te verwerken. Verdediger Niek Hilbink moest met een vervelende knie blessure het veld verlaten en de toegestane aantal wissels waren allen al ingebracht.

Ook VCG geloofde het verder wel. Zoals gemeld was het van beide kanten geen best voetbal, maar zal met name VCG dit het minst uitmaken. Zij schuiven door naar een nog vastere tweede positie, waar NKVV er een aantal moet inleveren. Het staat met 13 uit 7 op een vijfde plaats.

Zaterdag 1 december mag het team van Johan Knol afreizen naar Nieuw Weerdinge. NWVV haalde uit bij FC Assen een mager puntje, maar kan bij winst op NKVV de positie overnemen van de Dalerpeelers. Zaak voor NKVV om deze wedstrijd tegen VCG snel te vergeten en gezamenlijk klaar te zijn voor de strijd tegen NWVV.

De foto`s zijn gemaakt door Anita Hugen.

[ngg src=”galleries” ids=”122″ display=”basic_slideshow”]

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.