Verslag NKVV – VVAK, 2 april 2018

NKVV – VVAK, 2 april 2018

De keus tussen de meubelboulevard, pretpark of een voetbalwedstrijd bezoeken, was blijkbaar niet zo heel erg moeilijk. Veel liefhebbers van de volkssport nummer één hadden de weg naar het sportpark in Dalerpeel gevonden. In een prettige sfeer streden de teams van NKVV en VVAK op deze tweede paasdag hun sportieve strijd. Was VVAK in de eerste ontmoeting van dit seizoen al snel de duidelijke winnaar, het werd maar liefst 7-0 voor het thuisteam, vandaag moest het flink aan de bak. NKVV kwam in de eerste helft op een minimale voorsprong, maar verzuimde om deze uit breiden. VVAK strafte dit genadeloos af en scoorde vanuit de spaarzame kansen wél twee keer.

Al in de 2e minuut had scheidsrechter Kuipers de bal op de stip kunnen leggen. Robin Veldhuis werd namens NKVV dusdanig in de rug geduwd, dat de aanwezigen rondom, het fluitje al dachten te horen. Helaas voor NKVV wuifde de leidsman dit weg als zijnde niets gebeurd. Vaak ervaart men dat een scheidsrechter het in de beginfase van de wedstrijd te vroeg vind voor een strafschop, al zouden de spelregels ook vanaf het eerste fluitsignaal moeten worden toegepast. Gezegd mag worden dat dit het enige smetje was op het verder prima optreden van de man in het zwart.

Het was overigens diezelfde Veldhuis die mogelijkheid twee liet aantekenen. Hij onderschepte een pass van VVAK op het middenveld, en op snelheid mocht hij aan de linkerkant opstomen. Zijn pass voorlangs op Patrick Biesbrouck mistte helaas de scherpte.

Pas na een kwartier mocht VVAK zich laten zien. Arjan Spang bracht de bal vanuit een vrije trap voorlangs.Erik Sieders kopte de bal goed in, maar doelman Mike Deuten bracht met zijn vuisten uitkomst voor NKVV. Even later mocht Deuten zich een bekwaam doelman tonen door de bal uit de zogenoemde korte hoek te ranselen na strak inschieten van Maurice Kosters.

Tien minuten voor rust was daar dan toch de goal voor NKVV. Met een schitterende actie stuurde Robin Veldhuis, Sander Kikkert het bos in. Waar iedereen een voorzet verwachtte, schoot Veldhuis de bal vanuit een onmogelijke positie netjes in de verre hoek. NKVV stond daarna terecht op voorsprong en een overwinning leek te zijn geboren.

Kort daarna was het Ramon Olde die al voor rust de partij over de streep had moeten trekken. Hij mocht alleen aantreden voor doelman Bert Kamphuis. Met een bekwaam boogballetje probeerde hij de goalie te verschalken. Kamphuis redde bekwaam. De herkansing was daarna ook niet aan Biesbrouck besteed. Hij schoot het leer net over de deklat.

Tweede helft…

Na de rust moesten de toeschouwers zich haasten om de eerst-volgende kans niet te missen. Helaas deed Ramon Olde dit wel. Het was Patrick Biesbrouck die Olde de diepte instuurde. Eén op één voor Kamphuis stuurde hij de bal net naast de goal. Opnieuw een gemiste kans voor de NKVV-ers.

Het afronden was vandaag niet aan team Knol besteed. Na zo`n vijftien minuten kreeg ook Biesbrouck een eigenlijk niet te missen kans. Vanuit een vrije trap gaf Mitchel van Triest de mogelijkheid aan Biesbrouck. Deze liet met een prachtige lob de doelman kansloos, echter ketste het leer op de buitenkant van de paal.

Ook Robin Veldhuis zou deze middag niet meer scoren, al was hij vaker dan eens gevaarlijk. Niek Hilbink bracht hem in de 20e minuut in stelling door de bal netjes in de loop mee te sturen. Veldhuis passeerde op snelheid zijn directe tegenstander en koos voor de verre hoek waar de korte wellicht meer ruimte bood.

De vele gemiste kansen bracht de begeleiding van NKVV af en toe tot wanhoop. Trainer Knol probeerde met wat wissels het team frisse moed te geven. Ook dit bracht helaas geen gewenst resultaat. En waar de één het scoren nalaat, zal de ander dit afstraffen. Die ongeschreven wet staat weliswaar nergens geschreven, maar iedere sporter zal deze kennen.

In de 75e minuut wist VVAK dan ook terecht op gelijke hoogte te komen. Een hoekschop van Arjan Spang bracht Erik Sieders in stelling. Met het hoofd liet hij de doelman van NKVV kansloos en daar waar het Dalerpeel publiek al bang voor was, gebeurde. Met de vorige uitslag tussen beide teams in het achterhoofd werd de doelstelling dan ook snel gewijzigd. Een punt zou nu het meest haalbare zijn, al kreeg NKVV toch opnieuw enkele kansen.

Menigeen zag dit moment aankomen. Ook trainer Woltinge, die dacht met lege handen naar huis te moeten. Na de wedstrijd gaf hij aan dat hij met een puntje tevreden zou zijn, maar dat het er drie zouden worden, verbaasde ook hem!

Diep in de blessuretijd werden die drie punten toch in de spreekwoordelijke VVAK tas gestoken. Niet al te strak uitverdedigen vanuit de achterste linie bracht NKVV in problemen. Tot drie maal toe kreeg VVAK de kans om hierna te scoren. Het was Robbin Zomer die het cadeautje tenslotte uitpakte. Hij tekende voor de 1-2 overwinning.

De teleurstelling was dan ook terecht groot voor het jonge team van NKVV, al besefte iedereen dat het dit verlies aan niemand anders kon wijten dan aan zichzelf. Qua positie op de ranglijst verandert er weinig voor NKVV, maar een dergelijk verlies zal niet als prettig worden ervaren.

Zaterdag a.s. mag men opnieuw thuis aantreden. Dan is Erica `86 te gast op het sportpark in Dalerpeel. Aanvang 14:30 uur.

Foto`s: Henk Sieders

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.