Afsluitfeest NKVV geslaagd

Het gaf wel wat extra glans aan het feestje. De 7-0 overwinning op sv Blokzijl. Al waren de gasten van vandaag niet echt in den treure, want ook zij genoten van een heerlijk feestje na afloop van de wedstrijd.

Zaterdag 28 mei waren alle leden en vrijwilligers van de vereniging welkom om samen het seizoen af te sluiten. Formeel moet er nog een wedstrijd worden gespeeld, maar omdat NKVV 1 een thuiswedstrijd speelde, het tweede vrij was, bleek dit een uitstekend moment.

Rond 17:00 uur werd het feest voorzien van live muziek. Duo Foxwild, eigenlijk met twee zangers, maar door ziekte was het er vandaag maar één, had al snel de gasten aan het zingen. De welbekende hits, vooral Nederlandstalig, waren bij iedereen bekend.

Tussentijds nam de voorzitter van de club even het woord. De heer Pol verwelkomde iedereen en gaf aan dat de consumptie prijzen financieel aantrekkelijk waren aangepast. Dit werd met een luid applaus door een ieder geaccepteerd.

Daarna was het tijd voor wat afscheid momentjes. Als eerste werd Maurice Hindriks naar voren geroepen. Hij nam afscheid van NKVV 2 als leider en ontving, buiten de lovende woorden van de voorzitter, bloemen en een waardebon. Gelukkig blijft hij wel aan als scheidsrechter voor de club. Zoals bij meerdere verenigingen, is er een algemeen tekort aan leidsmannen. NKVV is dus maar wat blij met de inzet van de heer Hindriks.

Ook Henk Benjamins, assistent grensrechter van NKVV 1, had aangegeven te zullen stoppen als grensrechter. Een taak die niet graag door iedereen vervuld wordt. Naast vrije tijd vergt het ook wat spelkennis en inzicht. Je moet tenslotte minstens zes punten pakken voor je team. Uiteraard ontving ook hij de passende cadeautjes en bedankwoorden.

Als voorlaatste werd Eddie van der Weide op het podium geschreeuwd door het publiek. Hij stopt na drie jaar leider te zijn geweest van de NKVV 1 selectie. Op het moment dat NKVV 1 toentertijd op zoek was naar een leider, bood uiteindelijk van der Weide zich aan om die taak op zich te nemen. Ook hij ontving de presentjes en nam uiteindelijk ook nog even het woord waarin hij iedereen bedankte voor de samenwerking.

Tot slot was het de beurt aan de hoofdtrainer van NKVV. Mark Eppinga had in december vorig jaar al aangegeven te zullen stoppen als trainer. De reden hiervoor is hier al eerder beschreven en het bestuur kon alleen maar respect opbrengen voor deze beslissing. Ook hij nam nog even de microfoon en bedankte iedereen voor het welkome gevoel dat hij gelijk bij binnenkomst bij de club al had ontvangen. “Het voelde als een warm bad”, omschreef Eppinga.

Mark is vanaf dag één opgenomen binnen de club en hij voelde zich gelijk thuis. Hij toonde ook zijn interesse in de andere elftallen en ging graag even het gesprek aan over een gepeelde wedstrijd. Natuurlijk ontving ook hij bloemen en een waarde-cheque uit handen van de heer Kruithof.

Namens de selectie ontvingen de heren van der Weide en Eppinga nog een passend bedankje. Aanvoerder Tom Hilbink bood beide mannen een NKVV shirt aan met treffende teksten bedrukt. Voor het oog van velen werden de shirts direct gepast en gelukkig was de pasvorm van het lichaam afgesteld op die van de shirts.

Een luid applaus beëindigde dit officiële gedeelte en daarna nam Fox Wild de regie weer over. Het feestje werd rond 21:00 uur even opgevuld met een champions league finale op scherm. Niet de mooiste finale wellicht, maar dat werd dan weer weggespoeld met een heerlijk drankje en een bitterbal. Al met al een geslaagde afsluiting van seizoen 2021-2022.

Op naar volgend jaar…

(meer foto`s op de facebook pagina van NKVV)