De balans na 65 wedstrijden

Met de eerste (winter)afgelasting van dit seizoen achter de rug, kunnen we de balans opmaken van een competitiehelft. Er staan voor dit jaar geen buiten wedstrijden meer op het programma. Groot voordeel van deze eerste competitiehelft is het feit dat we deze, afgelastingen daargelaten, volledig konden uitspelen. Geen corona onderbrekingen is toch wel en prettig gevoel.

Dalerpeel, 15 december 2022

NKVV 1…

Voor NKVV 1 is het een wisselend seizoen tot dusver. Vooral met de start van de competitie had het team van Patrick Biesbrouck veel moeite. De eerste twee wedstrijd gingen ruim verloren. Tegen Angelslo leek er herstel na een 2-4 winst, maar in de daaropvolgende wedstrijden werd er slecht 1 punt gehaald. Pas eind november kwamen de volgende punten. Winst tegen respectievelijk VCG en CEC geven in ieder geval een prettig vooruitzicht.

Met name de wedstrijd uit in Emmer Compascuum kon worden gewonnen op veel inzet en teamspirit. Iets waar uw verslaggever enorm van genoot. Want werd NKVV in het verleden niet alom geprezen voor zijn tomeloze inzet en strijdvaardigheid?

Een 9e positie is hetgeen waar we het voor nu mee moeten doen. Helaas speelden en spelen blessures hier ook een grote rol. De trainingen worden goed bezocht, al zien Biesbrouck en assistent trainer Henk van der Weide uiteraard liever een volledige selectie. Voor nu kunnen de mannen zich opmaken voor het PWZ toernooi.

NKVV 2…

Het team van NKVV 2 moet het ook doen met die 9e plaats. In de 6e klasse begon het met een verliespartij tegen Noordscheschut, maar een week later versloeg het thuis Fit Boys met 1-0. Helaas begon toen de teleur met drie stevige verliespartijen. De laatste thuiswedstrijd (10 december 2022) werd overigens netjes afgesloten met een 3-1 winst tegen buurman SCN. In gladde winterse taferelen bleken de mannen van leider Patrick Guttink de beste ijzers te dragen.

Positief nieuws is zeker ook de trainingsopkomst. Onder bezielende leiding van trainer Bert Benjamins is de opkomst wekelijks groot. Iets wat ook weer ten gunste komt aan de eerste selectie. Daarnaast mochten we ook enkele nieuwe én oude gezichten verwelkomen. Welkom heren!

NKVV 45+…

Het vrijdagavondvoetbal is gewild. Niet alleen bij de mannen van NKVV, maar regionaal zijn er veel verengingen die de bal op vrijdagavond laten rollen. Qua stand is het voor de kerels van leider/speler Bennie Pol niet echt om naar huis te schrijven, maar meedoen is in dit geval belangrijker dan wi…. Sorry, maar ik krijg die zin niet compleet!

Neemt niet weg dat ook hier het trainen een belangrijk onderdeel is. Elke donderdagavond is er het welbekende partijspel op het “oude trainingsveld”. Hesjes met kenmerkende kreten verdelen de teams en kan men strijden voor de winst. Zonder scheidsrechter uiteraard, want de ervaring verteld precies wanneer er gescoord wordt of wanneer een bal over de lijn is.

Voordeel van de tegenstanders is dat men geen wereldreizen hoeft te maken. Zo speelt men tegen Dalen, Raptim, Germanicus en Protos. Allemaal op fietsafstand. Iets wat de 3e helft weer een stuk aantrekkelijker maakt. Inclusief hapjesschalen!

NKVV Vrouwen 18+…

Een deftige omschrijving van het vrijdag vrouwen team. Ook wel de 7×7 competitie genoemd. Nieuw binnen NKVV en voor de leiders Amanda Dunnewind en sidekick Heidi Dekker een uitlaatklep voor de vrijdagavond. De trainingen vallen onder de verantwoording van Trenco Kroesen en Gert Hilbink. Ook voor beide heren een nieuw gegeven. Het trainen van spelers die in het verleden nog nooit een veld hebben betreden, vergt soms wat aanpassingen in het strenge trainingsschema.

Toch is een ieder redelijk tevreden over het verloop, al baalt men soms wel van het wegblijven van een tegenstander tijdens een competitieronde. En dan ook nog eens zonder afmelding. Daarnaast ziet de begeleiding toch ook graag dat de trainingen vooral gebruikt worden om op die bewuste vrijdagen actief te zijn tijdens de wedstrijden. Er is tenslotte gekozen voor het spelen van competitiewedstrijden.

Maar ook binnen dit team van Wijn, Baco`s en Liefmans is vooral die 3e helft een gewild onderdeel. Elke kantine van elke tegenstander kent ondertussen team NKVV. En ook hier zijn de bitterbalschalen leidend.

NKvvProtos Vrouwen 1…

Het voormalige NKvvProtos MO19 team is vorig seizoen feilloos doorgegaan als team Vrouwen 1. Wel spelend onder de vlag van NKvvProtos, maar aangemeld onder NKVV, aangezien de jeugdafdeling uiteraard geen senioren kan inschrijven. Overigens wel een uniek stukje geschiedenis voor NKVV en vv Protos. Het eerste senioren damesteam onder de noemer van beide verenigingen.

Een vette 3e plaats op dit moment is zeer zeker terecht in deze 5e klasse. Opvallende uitslagen zijn bijvoorbeeld de 1-8 winst bij HZVV en de 12-1 overwinning op De Weide. Verliespartijen tegen Ruinerwold en Olde Veste zijn te verklaren. Beide teams voeren niet voor niets momenteel de ranglijst aan. Onder leiding van Aniek van der Veen spelen de dames geweldige wedstrijden en voert name het plezier de boventoon.

De trainingen worden geleid door Mitchel van Triest en Roel Kreeft. Een duo welke elkaar soms blind aanvoelt. Waar de een de nadruk legt op conditie, probeert de ander het tactische bij te brengen. Mini & Maxi, Van Duin & van Gorp of de Dikke en de Dunne. Geef er maar een naam aan. Het werkt in ieder geval tussen beide heren én het team.

Dat ook hier de gezelligheid als winnaar kan worden aangeroepen, spreekt zich voort uit het feit dat de BBQ, afgelopen zomer bij trainer Kreeft in de tuin, niet helemaal nuchter werd afgesloten. Een geluk dat coniferen geen spreekrecht hebben, maar wat die allemaal hebben doorstaan.

Eind goed, al goed. Iedereen is veilig thuis gekomen en wat heppens on de feestje, stees on de feestje.

Eindconclusie van al het bovenstaande? Een seizoenshelft met overwegend pluspunten. Veel plezier en vertrouwen in de tweede speelhelft. Afwachten wat Koning Winter gaat doen, maar anders rijdt de voetbaltrein voor sommige teams al weer verder op 14 januari 2023.

Veel dank is er overigens ook verschuldigd aan de scheidsrechters en assistent scheidsrechters. Zonder hen geen voetbal! Dank voor jullie bijdrage.

Maar eerst het traditionele Krentestoetetoernooi op zaterdag 7 januari 2023. Gespeeld in Sporthal De Marke in Hollandscheveld. De complete indeling is te vinden op www.nkvv.nl

Voor nu. Fijne feestdagen en op naar een gezond en sportief Nieuwjaar!

Met sportieve groet,

Klaas Veldhuis