Gezonde(re) sportkantines, in gesprek

Maandagavond, 13 september, ontving NKVV Patrick Ridderbos (Sportcoach Gezond Coevorden) en Wineke Holtrop namens JOGG Team: Fit Sport. Het duo kwam voorlichting geven over een gezonde(re) sport omgeving, gericht aan alle leden en toeschouwers, jong en oud.

Doel van het gesprek, het onder de aandacht brengen van gezonde(re) snacks en sportdranken in de sportkantine.
Als promotie overhandigde men een aantal artikelen, zoals o.a. een sportdrankje, een suikervrije snackreep en een zakje glutenvrije popcorn.

Wineke Holtrop, namens Team Fit vertelt: “Het is zeker niet de bedoeling om alles om te gooien in de sportkantines. Natuurlijk moet een biertje of een frituursnack blijven, het hoort ook bij die derde helft. Verenigingen beslissen uiteraard zelf wat ze hier mee doen. Wij laten hen slechts kennis maken met enkele voorbeelden”

Team: Fit Sport is de werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere sportomgeving. Men wil het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties kennis laten maken met ook een gezondere aanbieding.

Ridderbos vervolgt: “Daarnaast wordt gepromoot om sportparken (gedeeltelijk) rookvrij te maken, iets waar NKVV net voor de corona periode al mee was gestart. Een prachtig initiatief, welke zeker ondersteund wordt vanuit de Gemeente Coevorden”.

Als dank voor het ontvangst werd namens Team: Fit Sport een kratje met leuk gekleurde bidons voor een jeugdteam overhandigt. Deze werd aangeboden aan de trainer van team JO12, die net zijn training had afgesloten.
Binnen het bestuur en het kantinebeheer van NKVV staat men uiteraard open voor een gezonde(re) sport omgeving.

Wineke Holtrop, Robin Veldhuis (JO12) en Patrick Ridderbos