Gouden KNVB speld voor Eddie van der Weide

Eddie vd Weide ontvangt Gouden Waarderingsspeld namens de KNVB…

De eerste overwinning van het seizoen kreeg voor 1e elftal leider Eddie van der Weide nog een Gouden randje. Zaterdag 25 september 2021 won zijn team namelijk de thuiswedstrijd van Steenwijker Boys, waarna direct na het laatste fluitsignaal de stoet richting de kantine marcheerde.

Daar werd een totaal verraste van der Weide opgewacht door zijn vrouw en kinderen. Een kort openingswoord van voorzitter Bennie Pol gaf al aan dat er een speciale huldiging zou plaatsvinden. Namens het bestuur en de leden overhandigde hij een diner bon, waarvan het hele gezin kan genieten. De microfoon werd overgedragen aan de heer Geert Buls, die als vertegenwoordiger van de KNVB de jubilaris en de toehoorders mocht toespreken.

“Sportvrienden van NKVV. Dank voor de uitnodiging om hier te mogen zijn voor dit heugelijke feit. Afkomstig uit Gieten, ben ik hier als ambassadeur van de KNVB. De vereniging NKVV heeft vandaag een jubilaris in het midden. Eddie van der Weide heeft 25 jaar zitting gehad, en nog steeds, in het bestuur van deze prachtige vereniging.”

Daarna was het woord gericht aan Eddie en begon de heer Bults aan een opsomming van de vele activiteiten die het bestuurslid allemaal op zijn conto heeft staan.

“Beste Eddie. Je bent begonnen in 1995 als penningmeester namens NKVV. Later was je ook nog secretaris én wedstrijdsecretaris. Zelfs het voorzitterschap behoorde tot jou bezigheden. Momenteel ben je vicevoorzitter en tijdelijk opnieuw penningmeester. Buiten die prachtige titels heb je uiteraard heel veel meer voor de club betekend. Kortom, in hart en nieren een echte clubman waarop de vereniging NKVV trots kan zijn.”

Over de voetbalperiode van Eddie was de heer Bults wat vaag, waarop Eddie de man persoonlijk aanvulde met de opmerking dat hij alle elftallen binnen de vereniging had doorlopen. Niet alleen als speler, maar zelfs het doel verdedigen zat af en toe in zijn takenpakket.

“Hoewel de voetballerij veel tijd van jou in beslag neemt, ben je ook op maatschappelijk en sociaal terrein actief. Je hebt ondertussen aangegeven om voor een aantal functies wat minder beschikbaar te zijn met het oog op de naderende Gemeenteraadsverkiezingen in 2022 waarvoor je hebt gekandideerd,” aldus de KVB spreker.

Daarna was het tijd om ook het thuisfront in het verhaal te betrekken. Echtgenoot Gea en de kinderen Fleur en Lars waren uiteraard, in het geheim, in het complot betrokken en vanzelfsprekend aanwezig.

Eddie van der Weide spreekt zijn waardering uit voor de ontvangen onderscheidingen!

Bults vervolgd: “Ik mag aannemen dat het thuisfront jou altijd heeft gesteund in al jouw activiteiten. Zoiets kun je vanzelfsprekend niet alleen. Op de camping kun je af en toe tot rust komen, iets wat zeker nodig zal zijn in deze drukke bezetting.

Beste Eddie, via je collega bestuursleden heeft ook de KNVB kennis genomen van jouw staat van dienst voor NKVV. Dit laten we zeker niet zomaar voorbijgaan en ik ben trots dat ik hier mag staan, om uit te spreken dat ik je namens de KNVB mag onderscheiden met de Gouden Waarderingspeld KNVB + bijbehorend certificaat.”

Daarna was de eer aan mevrouw van der Weide om haar man het speldje officieel op te spelden. Gea was daarna de eerste die haar eega feliciteerde waarna een warm applaus vanuit de kantine de jubilaris bedankte voor bewezen diensten. Met tot slot een prachtige bos bloemen was het officiële gedeelte daarna een feit.

De kersverse jubilaris nam nog even kort de microfoon ter hand en bedankte een ieder die verantwoordelijk was voor deze prachtige huldiging.

Om alles ook digitaal nog even vast te leggen, werden er nog enkele foto`s genomen, waarna het tijd was voor een bijbehorend feestje.

Eddie, mede namens het bestuur en alle leden, van harte gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding!

(Meer foto`s zijn te zien op de Facebook pagina van NKVV)

Vlnr: Fleur, Gea, Lars en Eddie van der Weide!