Herman Dunnewind overleden

Het bestuur van NKVV ontving onlangs het trieste bericht dat NKVV Vrijwilliger Herman Dunnewind is overleden. Herman is 81 jaar geworden.

De laatste jaren kende iedereen hem als een van de Vrijwilligers op het sportpark van NKVV. Allerlei klusjes die gedaan moesten worden voor een net en onderhouden sportpark, werden veelal uitgevoerd door de klussenploeg. Herman maakte daar al jaren deel van uit. Een vaste kracht die geen klus te veel vond. Grasmaaien, schoffelen, snoeien of vegen, al wat nodig was voor een prachtig sportpark.

Geboren in Dedemsvaart begon hij zijn voetbalcarrière bij Avereest. Nadat hij trouwde met de Dalerpeelse Bertha Giethoorn, vertoonde hij zijn voetbalkunsten bij NKVV. Voetbal was een groot goed voor hem. Vroeger zelf als speler, later als supporter van onder andere zijn kinderen én kleinkinderen. Een rijkdom in zijn leven.

In de periode dat hij zelf als speler actief was, stond hij bekend als een echte doorzetter. Nadat hij in een wedstrijd met het tweede team van NKVV zijn been brak, zou men denken dat de angst wel toe zou slaan. In tegendeel. Herman werd alleen maar meer gedreven en voetbal en angst waren voor hem geen combinatie. Vele jaren heeft hij van het spelletje genoten.

Hij heeft zelfs de periode nog meegemaakt dat men wedstrijden speelde op het weiland nabij Café Bakker. Voetbal uit de oude doos.

In de jaren zeventig was Herman ook lid van het bestuur. Niet verlegen om zijn zegje te doen en alles voor het behoud van NKVV. Ook het jeugdbestuur mocht van zijn inzet genieten.

Ook is hij jarenlang leider geweest. Bij de senioren en ook bij enkele jeugdteams. In het seizoen 79-80 werd hij als leider met zijn B-junioren kampioen. Een teamfoto in de kantine getuigt nog steeds van dat jubileum.

Herman zal gemist worden binnen de club. Namens alle leden bedanken wij hem voor zijn inzet voor de vereniging. Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte in deze zware periode.