Het laatste woord

Eddie vd Weide en Mark Eppinga namens afgelopen zaterdag definitief afscheid van NKVV 1, in hun rol van leider en trainer. Na die laatste wedstrijd namen beide heren de digitale pen en deelden hun dankwoord.

Opgeluisterd met enkele foto’s van die laatste wedstrijd, is het seizoen dan ook afgesloten met het laatste woord aan het duo. Meer foto`s zijn te zien via FB NKVV.

Mark Eppinga:

Waar NKVV groot in kan zijn.

Na het behalen van mijn UEFA C diploma, welke ik samen met Patrick Biesbrouck volgde, heb ik de kans om hoofdtrainer te worden bij NKVV met beide handen aangegrepen.

Daar trof ik een zeer sociale groep aan, die op mij overkwam als een enorm grote vriendengroep. Spelende leden, hun aanhang, de vrijwilligers en de supporters liepen door elkaar heen in de volle kantine.

Het duurde dan ook niet lang dat ik volledig geïntroduceerd was. Dit is iets waar een kleine club groot in kan zijn. Het sociale gebeuren en de benaderbaarheid van iedereen.

Ook het niveau van de selectie stemde mij tevreden (nu nog steeds). Hier zat zeker potentie in! Ook de trainingsopkomst was super te noemen. Vaak stonden we met ruim 20 man op het veld. We probeerden aanvallend te voetballen, waardoor we veel kansen creëerden, maar ook veel kansen weggaven. Dat betekende werk aan de winkel.

Al snel legde NKVV attractief voetbal op de mat. NKVV domineerde vaak de wedstrijden in de 5e klasse, maar dit resulteerde niet altijd in drie punten. Ondanks dat bleef de sfeer altijd goed. Ook op de donderdagavond was de kantine enorm goed gevuld, vergezeld van een drankje en af en toe een hapje. Beregezellig!

Toen was daar plots Corona. Dat gooide veel roet in het eten. Geen trainingen en wedstrijden meer én een gesloten kantine. De opmars van NKVV werd gestuit. Stilstand betekent dan ook echt achteruitgang. En dat is opgemerkt. Conditie van het team ging achteruit en blessureleed kwam om de hoek. Af en toe kon er getraind worden en kon er onderling een partijtje gespeeld worden.

In die 2 jaar, zijn er sporadisch wedstrijden gespeeld. Maar er is – mede door inzet van veel vrijwilligers – wel enorm veel werk verzet, waar een kleine club groot in kan zijn.

O.a. beide velden zijn aangepakt, nieuwe dug-outs geplaatst, straatwerk voor de trainingsdoelen, er is veel snoeiwerk verricht, omheiningen geplaatst met reclameborden en nieuw straatwerk rondom.

In december 2021 heb ik te kennen gegeven dat ik wilde stoppen als trainer, om zo meer tijd te hebben voor andere dingen.

Gelukkig mochten we wel weer competitiewedstrijden spelen, waardoor de trainingen weer meer stimulans kregen. De kantine kon weer open en het sociale gebeuren rond NKVV kon gelukkig weer volledig worden hervat.

De trainingsopkomst was echter niet meer zo groot als voor de coronacrisis en helaas vielen de resultaten tegen in de wedstrijden, waardoor het seizoen 2021-2022 doofde als een nachtkaars.

Ik kijk terug op een hele mooie, gezellige, sportieve tijd, waarin ik heel veel goede, leuke en sociale mensen heb leren kennen. Bij deze wil ik het bestuur bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben gehad. De vrijwilligers en supporters wil ik bedanken voor hun steun en ik wil in het bijzonder Henk van der Weide, maar ook Eddie van der Weide, Henk Benjamins en Andre Kluitenberg bedanken voor de samenwerking.

Ik wens Patrick Biesbrouck heel veel succes met deze fantastische spelersgroep en ik hoop dat er wel een succes komt onder zijn leiding.

Tot slot wil ik de gehele spelersgroep bedanken voor de afgelopen jaren! Zet ‘m op jongens het komende seizoen. Ik zal zo nu en dan te vinden zijn aan de lijn in de rol van supporter. Ik zal de herinneringen aan de humor, de liedjes, de sfeer, de praatjes van jullie dan ook koesteren.

Tot ziens!

Groetjes,

Mark Eppinga, supporter van NKVV.

Eddie van der Weide:

Zaterdag 4 juni de uitwedstrijd tegen Espel. De laatste en allerverste wedstrijd als leider van NKVV 1.

Na vorige week na een mooie zevenklapper tegen Blokzijl wilden we er vandaag een

mooi eind aan breien. Nog een keer even stilstaan bij de drie jaren als leider.

Bij de start samen met Mark Eppinga waren en zijn we nog steeds overtuigd van de kwaliteiten

van onze spelers. Maar helaas door Corona en blessureleed moesten we vaak met een wisselend elftal spelen.

Dit heeft ook weerslag gehad op het tweede en de jeugd.

De ambitie is groot, maar het waarmaken hangt veelal af van de inzet, motivatie van de spelers op het veld.

Hopelijk kan NKVV volgend seizoen met een nieuwe trainer de ambitie naar de weg omhoog waarmaken. Wat zou het mooi zijn om het 75-jarig jubileum glans te geven met promotie of een kampioenschap.

Vooral Corona en privé omstandigheden die de overhand hebben gehad hebben me doen besluiten om wat meer tijd voor mezelf en Gea te gaan inplannen. Daarnaast ga ik me inzetten voor de gemeenschap d.m.v. mijn burgercommissielids binnen de raad van Coevorden.

Ik wil alle spelers, sponsoren, vrijwilligers en supporters bedanken die zich inzetten voor onze club voor hun bijdrage. Ik heb het met plezier gedaan.

Ik wens iedereen veel succes. Jullie zullen me nog vaak langs de lijn treffen.

Met sportieve groet,

Eddie van der Weide