Hulde aan de vrijdagploeg

De vrijdagploeg zorgt er voor dat het sportpark er keurig netjes bij ligt.

Wie op zaterdag het sportpark van voetbalvereniging NKVV in Dalerpeel betreedt weet zich op een heel net sportpark. Op de parkeerplaat begint het al en wie even doorloopt ziet dat elk reclamebord super schoon is, er geen onkruid is te vinden, de tegels schoon zijn en de bosjes netjes zijn gesnoeid. Het is het resultaat van de vrijdagploeg dier er elke week dienst doet.

Door: Gerry Grave – De 18 Dorpen Krant

Met elkaar is het elke vrijdag op en top gezellig, want iedereen kent elkaar al jaren. Een klein groepje mannen waarvan allen op één na met pensioen zijn. “We kunnen het wel wachten en zo blijft alles hier mooi netjes. Het is hartstikke mooi om te doen, je bent lekker buiten en het is ook nog eens gezellig”, spraken de aanwezigen.

Elke vrijdag zijn ze er weer, maar niet als het erg slecht weer is. Dan heeft het namelijk zoveel zin om iets te doen, maar zijn de mannen al met de week erop bezig. Ze willen namelijk niets liever dan dat hun sportpark er picobello uitziet.

“We doen van alles en al het materiaal is er wel. Het staat hier in de opslagruimte zodat we kunnen grasmaaien, onkruid wieden, snoeien, vegen, noem maar op.”

Op een vrijdag aan het einde van april genoten de mannen ook weer en werd af en toe een grap uitgehaald en als iemand even wordt ‘aangepakt’ dan wordt diegene meteen op een leuke manier teruggepakt.

Het is de vrijdagploeg van NKVV ten voeten uit; ze kunnen alles van elkaar hebben eb hebben aales voor elkaar over en de club over. En is het einde in zicht dan kijken ze alvast uit naar een lekker drankje als afsluiting, want ook dat hoort erbij.

Het einde van de vrijdagploeg is nog lang niet in zicht. Zeker niet voor de 82-jarige Jan Winkel die er al mee dan twintig jaar bij is. “Mooi man, zo blijf je bezig.”

(18DorpenKrant/©Gerry Grave)

De vrijdagploeg van NKVV. Vlnr: Jan Winkel, Anno Boer, Jan Smit, Jan Vos en Aaldert Kreeft ©Gerry Grave