Interview 18 Dorpenkrant

NKVV bestaat volgend jaar 75 jaar. De 18 Dorpenkrant interviewde onlangs Klaas Veldhuis, lid van de werkgroep NKVV 75 jaar:

NKVV uit Dalerpeel viert volgend jaar het 75-jarig bestaan. Volgend jaar is het groot feest in Dalerpeel. Dan bestaat de Nieuwe Krimse Voetbalvereniging (NKVV) namelijk 75 jaar.

Het was op 12 mei 1948 toen dertig personen zich als lid opgaven. Men begon eerst bij de Overijsselse voetbalbond onder de naam ‘Volharding’ om al snel in de huidige naam te worden veranderd. Momenteel is het ledenaantal 172, zijn er twee seniorenteams, twee damesteams en een 45+-team. Veel jeugdspelers zijn er niet en dus is er een samenwerkingsverband met het nabijgelegen Protos uit Steenwijksmoer. Het is een echte dorpsclub waar men zich gewaardeerd voelt.

Het sportpark heeft de laatste drie jaar een metamorfose ondergaan. Zo zijn de velden vernieuwd, nieuwe ledlicht-installaties geplaatst, het hoofdveld van een prachtige omheining voorzien en zijn kozijnen en deuren door kunststof exemplaren vervangen. Ze doen het met elkaar en dus werkten veel vrijwilligers eraan mee. Klaas Veldhuis (foto) is bestuurslid van de club en voelt zich als een vis in het water bij de club.

De velden liggen eigenlijk in zijn achtertuin en binnen een halve minuut is hij op het sportpark. Veldhuis doet veel voor het dorp en is een echte clubman die samen met vele anderen voor een prachtig jubileumprogramma zal zorgen.

Hoe het er precies zal komen uit te zien weet hij nog niet, maar dat het heel gezellig wordt staat buiten kijf. Het zal in ieder geval in het weekend van 12 en 13 mei 2023 plaatsvinden.

“Sinds mei jl. is een werkgroep actief met het samenstellen van een feestelijk programma. We gaan ook een leuke voetbalwedstrijd organiseren en er zal voor de jeugd een apart programma zijn. Via onze mediakanalen zullen we kenbaar maken wat we allemaal gaan doen. Wees vooral welkom!”

(18DorpenKrant / Gerry Grave)