Jeugd zet de lijnen uit

De jeugd heeft de toekomst. Een leuke uitspraak, maar in sommige gevallen daadwerkelijk de waarheid. Al zal diezelfde jeugd haar steentje ook moeten bijdragen.

Voetbalvereniging NKVV uit Dalerpeel heeft een fanatieke groep vrijwilligers. Veelal een serie handige Harrie`s die gemiddeld de 60 als zijn gepasseerd. Het zijn vaak personen die of een rijk verleden als voetballer, danwel als leider of bestuurslid hebben.

Sinds enkele weken is er een teamlid aangeschoven bij deze groep. De veertien jarige Milan Lugies heeft zich opgeworpen als lijnentrekker. Kalker, zoals u wilt.

Milan Lugies in actie tijdens het lijnen kalken!

Elke vrijdagmiddag zorgt de JO15 speler er voor dat op beide velden de lijnen gekalkt worden, laat hij de doelnetten zakken en zet hij de vlaggen uit. Zo liggen zaterdags de velden klaar om te worden bespeeld. Milan,11 december wordt hij 15, zag een oproep van de vereniging, waarin een lijnentrekker werd gevraagd. Slechts éénmaal kreeg hij hulp en uitleg van een oud gediende, nu zorgt hij er eigenhandig voor dat elk veld voorzien is van zijlijnen, doellijnen en een middencirkel. In totaal bijna 450 meter aan kalklijnen. Per veld welteverstaan!

Naast dit actieve lid, beschikt de vereniging overigens over meer jeugdige vrijwilligers. Wat te denken van de frituur prinsessen, de verkopers van de programma boekjes, het onderhouden van de jeugd lotto en het bedienen van het scorebord. Allemaal uit handen van de tieners van NKVV.

De jeugd heeft immers de toekomst. Hulde aan de vrijwilligers!

De 14 jarige Milan Lugies!