KST 2023 succesvol

Vol enthousiasme begon de KST commissie op 9 december 2022 met het indelen van de Krentestoetetoernooi teams. Een uniek gegeven dat we dit jaar met maar liefst 10 (!) teams konden starten. Echter, gaandeweg de 7e januari, kwamen er enkele afzeggingen binnen. Toch werden de 10 teams in stand gehouden, werd er hier en daar wat geschoven en hadden de leiders uiteindelijk genoeg spelers voor een prachtig toernooi.

In Sporthal De Marke in Hollandscheveld verzamelde iedereen zich op tijd zodat om 12:30 uur de bal kon rollen. Omdat de commissie zich strikt aan het strakke speelschema hield, werd er de hele middag lekker doorgespeeld. Er werd gespeeld in twee poule waar uiteindelijk de nummers 2 en de nummers 1 nog een finale speelden.

Aan het eind van de rit was het Sparta die grote broer Feyenoord versloeg en mocht S.P.A.RT.A. zich de Koning van het Krentestoetetoernooi 2023 noemen. Met dank aan de organisatie en de twee scheidsrechters!

Het feit dat we met zoveel teams speelden, zorgde er ook voor dat we een extra uurtje nodig waren, zodat de aansluitende Nieuwjaarsreceptie ook wat later begon. Rond 18:15 uur begon voorzitter Bennie Pol met het bekendmaken van de eindstand en de topscoorders. Die titel van meeste doelpuntenmaker was weggelegd voor Tom Pierik. Met acht goals kan hij een jaar teren op deze spreekwoordelijke eer. Jessie Katerberg eindigde als tweede met 7 en Ron Weggen bekleedde de derde plaats met 5 goals. In totaal werden er 73 goals gemaakt, waarvan de meest opmerkelijke werd gescoord door keeper Christiaan Hugen. Een miscommunicatie tussen hem en veteraan Henk van der Weide zorgde voor een prachtige achterwaartse kopbal in eigen doel. Het vermelden toch wel waard.

Jaarovericht

Daarna sprak de voorzitter de aanwezigen toe over het afgelopen jaar. Eerst nog even kort over de coronaperikelen die ook NKVV ten deel vielen in begin 2022. Het moment dat de kantine weer “gewoon” open kon was toch wel een soort van mijlpaal voor de club.

Namens trainer Mark Eppinga kwam de mededeling dat hij zou stoppen als hoofdtrainer van NKVV. Persoonlijke omstandigheden brachten hem tot dat besluit. Een afvaardiging van het bestuur en enkele spelers hadden in een aantal gesprekken met eventuele opvolgers wel wat opties. Echter kwam de club uiteindelijk uit bij een zeer bekende terecht. Oud speler Patrick Biesbrouck mocht worden aangesteld als trainer van de eerste selectie.

Een hoogtepunt was volgens de voorzitter de seizoensafsluiting. Een grote overwinning met aansluitend een leuk feestje waar op gepaste wijze afscheid werd genomen van Mark Eppinga en leider Eddie van der Weide. Live muziek vergrote de sfeer.

Zoals gemeld werden de maatregelen afgeschaft en zo kon ook de vrijwilligersavond weer doorgang vinden. Ook werd in onze kantine het project “Kwaliteitsimpuls Buitensport accommodaties” afgerond.

Tevens was er ruimte voor het jaarlijkse dartstoernooi met als winnaar de heer Jorick Benjamins. Ook de 45 plussers mochten weer de wei in. NKVV had ook de samenwerking met CSVC en Germanicus dames waar het afgelopen jaar een eind aan was gekomen. Vermeld dient te worden dat het jaar wel werd afgesloten met een kampioenschap. Een droevig bericht in deze dat een van de pionieren, Ingrid Wassen dat jaar helaas is overleden.

Door de jongste dames van NKVV en Protos werd geschiedenis geschreven. Dat de dames samen verder gingen na de MO19 periode, heeft geresulteerd in het eerste seniorenteam met Protos. Een historisch feit en wie weet wat deze stap voor gevolgen heeft voor de toekomst van beide verenigingen.

Een selectie van NKVV deed uiteraard ook weer met met het PWZ. Geen volgende ronde maar men heeft laten zien dat er rekening met hen gehouden dient te worden.

Het tweede elftal kende veel nieuwe en oude gezichten. Iets wat leider Patrick Guttink zeer tevreden stelde. Teven heeft Bert Benjamins zijn diensten aangeboden als trainer van deze groep.

Ook de vrijwilligers hebben niet stil gezeten. Wat denken van het nat houden van de velden, het aanbouwen van een extra opslagruimte en het maaien van de velden.

Het aanzien van de kleedruimtes is ook gerenoveerd. Nieuwe deuren en kozijnen geven weer een moderne uitstraling aan het gebouw. Het hoofdveld is voorzien van een prachtige omheining en nieuwe bevestiging voor de vele reclameborden.

Nog een nieuw moment voor NKVV. Er is weer een 7×7 damesteam 18+ opgericht. Het trainersduo Gert Hilbink en Trenco Kroesen zal zorgen voor de voetbalkunde bij deze groep waar leiders Amanda Dunnewind en Heidi Dekker de scepter zullen zwaaien.

De jeugd heeft de toekomst. Echter hebben we in de samenwerking met Protos slechts vier elftallen en baart het wel een beetje zorgen. De gehele jeugd is overigens wel weer voorzien van prachtige nieuwe kleding, met dan aan de sponsoren.

Met betrekking tot de toekomst. Als NKVV zijn we bezig met eventuele nieuwbouw c.q. verbouw van de kantine. Dit project zit echter nog in de ontwikkelingsfase.

Om het jaar af te sluiten wil ik nog vermelden dat NKVV dit jaar 75 jaren jong is. Op 12 en 13 mei zal een speciale werkgroep twee feestdagen organiseren. Zie ook www.nkvv1948.nl voor het laatste nieuws hier over.

Ook zeker het vermelden waard is het feit dat het de intentie van NKVV en de de huidige trainer is om na dit seizoen nog een jaar door te gaan met de samenwerking.

Tot slot wil ik nog een heugelijk feit vermelden. Henk van der Weide kan met applaus naar voren worden geroepen aangezien hem de erespeld “50 jaar NKVV lid” mag worden opgespeld. Een eer die maar weinigen binnen onze vereniging mogen dragen. Een oorkonde en een prachtige bos bloemen horen daar zeker bij.

Henk, namens alle aanwezigen, van harte gefeliciteerd.

Rest mij nog iedereen een gezond en gezegend 2023 toe te wensen met veel sportieve successen.

Henk van der Weide (l) is vijftig jaar lid van NKVV