Mark Eppinga pauzeert als voetbaltrainer

NKVV mag op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Mark Eppinga heeft besloten om na het huidige seizoen te stoppen als hoofdtrainer bij NKVV. Persoonlijke redenen brachten de bijna 50-jarige trainer tot dit besluit.

“Ik heb een fantastische tijd gehad, en nog steeds, bij NKVV. Niet alleen met de spelers en de begeleiding, maar zeker ook met het bestuur, de vele vrijwilligers en de supporters.

Ik heb NKVV ervaren als een gastvrije familie. Al vanaf mijn indiensttreding voelde het als een warm bad en dat gevoel is niet meer weggegaan”, aldus Eppinga.

Helaas werden sportieve prestaties en mogelijkheden de afgelopen seizoenen overschaduwd door de coronacrisis. Bepaalde doelstellingen konden volgens Eppinga geen gevolg krijgen en de jonge selectie heeft hierdoor niet de grote stappen kunnen maken die de trainer oorspronkelijk voor ogen had.

Volgens hem is het zichtbaar dat de spelersgroep de capaciteiten heeft om attractief en goed voetbal neer te zetten.

Eppinga legt graag uit hoe hij zijn selectie ziet: “ Wat de spelersgroep siert, is dat het een hecht team is. De sfeer is altijd uitstekend, men gaat privé met elkaar om, doet leuke dingen samen en velen zijn ook actief binnen de vereniging in wat voor functie dan ook. Ook niet-Dalerpeelers worden heel gemakkelijk opgenomen in dat gezelschap! De trainingsopkomst is altijd ruimschoots bezet, en de groep is altijd gemotiveerd. Daarnaast kent de club een prachtige groep vrijwilligers die het sportpark altijd laten stralen. Ik ervaar NKVV als een fijne en hardwerkende vereniging”.

Wat hem heeft doen besluiten om te stoppen als trainer, staat los van de groep en de vereniging. Tijdens een onderling overleg tussen Eppinga en enkele bestuursleden, had hij zichtbaar moeite om zijn besluit over te brengen.

“Ik heb behoefte aan een betere balans qua werk en privé. Daarnaast mis ik de juiste indeling voor mijn vrijetijdbesteding qua sociaal leven. Ik heb echt alles voor het voetbal over, maar merk ook vaker dat ik omgang mis met dierbaren, zowel dichtbij als ver weg. Dit maakt deze keuze er niet gemakkelijker op,” vertelt een gepassioneerde voetballiefhebber.

Het bestuur heeft waardering en begrip voor het besluit van Eppinga en gaf hem mee dat een verlening voor een volgend seizoen wel het uitgangspunt was.

Voorzitter Bennie Pol licht toe: “De afgelopen seizoenen heeft hij als hoofdtrainer niet echt de mogelijkheid gehad om zich langdurig te laten zien als hoofdtrainer. Telkens werden de competities en trainingen onderbroken door nieuwe maatregelen. De onderlinge verhouding is hierdoor nooit verstoord en Mark is een graag gezien persoon binnen de club. Hij is sociaal en betrokken bij de vereniging en dat siert hem als mens”.

De huidige trainer zal uiteraard het seizoen afmaken, maar voor het komende seizoen mag NKVV op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

“Ik hoop en ga er ook van uit dat we met z’n allen dit seizoen nog op een prachtige manier afsluiten en een goede basis neerzetten voor de komende seizoenen! Daarom ook nooit een vaarwel, maar een tot ziens,” aldus Mark Eppinga.