Nieuwe trainer voor NKVV

Nadat in december van het vorige jaar, de huidige trainer Mark Eppinga aangaf na dit seizoen te zullen stoppen, begon er een zoektocht voor de vereniging. Eppinga maakt uiteraard het seizoen af en na die berichtgeving kwamen enkele trainers op eigen verzoek op gesprek. Helaas sloten zij niet aan bij het profiel, opgesteld door de spelersgroep.

Na gesprekken tussen afgevaardigden van de spelersgroep en het bestuur, bleek de oplossing dichterbij dan gedacht.

Hoewel, dichterbij? De trainer voor het nieuwe seizoen is een geboren Venezolaan.

Het bestuur van NKVV stelt met vertrouwen Patrick Biesbrouck aan u voor. De voormalige speler van NKVV en jeugdtrainer van NKvvProtos, is in dezelfde periode als Eppinga geslaagd voor zijn licentie UEFA C.

De laatste twee seizoenen kwam Biesbrouck door blessures minder aan spelen toe. Ook de coronaperiode heeft de 35 jarige inwoner van Coevorden laten nadenken over een vervolgstap.

“Belangrijkste reden om deze klus te aanvaarden, is het vertrouwen welke is uitgesproken vanuit de spelersgroep. Ik stap er helemaal blanco in. Al heb ik met een deel van de selectie samen gevoetbald, ik zal als trainer optreden zoals het een hoofdtrainer betaamt,” aldus Biesbrouck.

Binnen de vereniging is hij een bekend gezicht. Hij kwam acht jaar geleden de club versterken en werd al snel een vaste waarde voor de selectie. Balvast, overzicht en het spelletje lezen. Enkele kenmerken voor de lichtvoetige voorhoede speler die hem een fijne voetballer maakte om mee samen te spelen.

Als jeugdtrainer heeft hij zo’n zeven jaar lang spelers opgeleid. Voetballers die hij nu opnieuw tegenkomt als eindverantwoordelijke namens de eerste selectie.