NKVV gaat voor Rookvrij

Het sportpark van NKVV wordt vanaf zaterdag 3 oktober rookvrij, elke zaterdag tot 13:00 uur. In de afgelopen ledenvergadering had het bestuur van NKVV het onderwerp “Op weg naar een Rookvrije Generatie” op de agenda staan. Tijdens de vergadering werd het voorstel gebracht om elke zaterdag het sportpark rookvrij te houden tot 13:00 uur middags. Vanaf het moment dat op zaterdag het sportpark is geopend is het binnen de omheining van het gehele sportpark verboden om te roken.

NKVV wil graag meewerken aan een rookvrije generatie! Steeds meer sportverenigingen zijn of worden rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten. De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Het handhaven van het rookvrij houden ligt bij iedereen. Vanaf de start zullen wij dmv flyers de bezoekers van ons sportpark er op wijzen dat ze een rookvrij sportpark betreden. Ook zullen er herkenbare borden worden geplaatst. Mocht jij iemand zien die tijdens de rookvrije periode toch rookt, dan vragen wij aan alle leden, medewerkers, vrijwilligers, trainers en leiders namens NKVV, die persoon op een nette manier te wijzen op de rookvrije zone. Voor vragen of toelichtingen kan men worden verwezen naar het bestuur van NKVV.

De omschrijving voor een rookvrij NKVV sportpark, is als volgt:

  • Elke zaterdag is het gehele sportpark rookvrij vanaf het moment dat het park wordt geopend, tot 13:00 uur. Dat betekent dat er nergens op het sportpark gerookt mag worden. Niet op het terras en zeker niet langs de velden. Alle asbakken en rookemmers zijn op zaterdag tot 13:00 uur verwijderd.
  • Er is voor 13:00 uur gekozen omdat jeugdwedstrijden hoofdzakelijk in de morgen worden gespeeld.
  • Bij de ingang van het sportpark zal een rookkolom worden geplaatst, waar de rookwaar kan worden gedoofd, alvorens men het sportpark betreed.
  • Het rookvrij-beleid is structureel en geldt voor iedereen: leden, vrijwilligers, medewerkers én bezoekers.
  • Bordjes of andere aanduidingen geven aan dat het sportpark rookvrij is tot 13:00 uur.
  • E-sigaretten en nieuwe tabaksproducten passen ook niet bij een rookvrij sportterrein. Net als traditionele sigaretten zijn deze producten op zaterdagen tot 13:00 uur verboden.

Er is met reden gekozen voor het invoeren op zaterdag 3 oktober 2020. Oktober is namelijk de gehele maand omgetoverd tot Stoptober. Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Meedoen aan Stoptober is een van de beste beslissingen die je kunt nemen. En dit is een mooie aftrap wat NKVV betreft!