Doelpuntrijke puntendeling VVAK en NKVV…

Door Henk Timmerman (Hoogeveensche Courant)

VVAK en NKVV hielden de stand in evenwicht.

Op een zonovergoten sportpark ’t Zandmeer kwam het ongeslagen NKVV uit Dalerpeel op bezoek.

Na 45 minuten werd de thee opgezocht met een 2-1 voorsprong voor NKVV. Ook de 2e helft werd er drie keer gescoord en stond er na 90 minuten een 3-3 eindstand op het scorebord.

Het wordt een beetje eentonig maar net als vorige week was de blessureboeg bij VVAK nog lang niet leeg. Met drie invallers zocht de thuisploeg vanaf de aftrap de aanval.

Al in de de derde minuut een vrije trap die door Dijon Bruins werd genomen en door de ijverige Erik Sieders in handen van keeper Mike Deuten werd gekopt. In de tegenaanval was het voor NKVV Bryan Mol die net naast de goal kopte.

Na bijna een kwartier kwam VVAK op 1-0 voorsprong. Uit een corner van Joran Botter werd de kopbal van Erik Sieders snoeihard achter de kansloze keeper Deuten gekopt.

Enige minuten later werd een vlammend schot van Damien Pol onschadelijk gemaakt door keeper Bert Kamphuis.

In de 23e minuut kwam NKVV langszij door een ongelukkig eigen doelpunt van Remco Benjamins. Hierna werd VVAK teruggedrongen op de eigen helft met diverse doelpogingen van NKVV.

Een mooie aanval die werd opgezet door Robin Veldhuis bereikte Bryan Mol. Het schot werd uitstekend gepakt door keeper Bert Kamphuis van VVAK. Ook een schot van Damien Pol vond geen doel, het ging ruim over.

In de 34e minuut had NKVV op voorsprong moeten komen. In een hachelijke situatie voor de goal van Bert Kamphuis verdween de bal via de lat naast de goal. Enige minuten later was het wel raak voor NKVV.

Robin Veldhuis die een paar VVAK verdedigers omspeelde en zijn schot werd fraai ingeschoten en dat betekende 1-2.

Op slag van rust schoot Dijon Bruins in kansrijke positie op het dak van de goal.

Ruststand 1-2 in het voordeel van de bezoekers.

VVAK sterk na de rust…

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. NKVV probeerde met lange ballen de voorsprong uit te breiden echter zonder resultaat.

VVAK daarentegen kreeg diverse corners te nemen maar ook daar kwam geen doelpunt uit voort.

Toch kwam VVAK in de 72e minuut op gelijke hoogte. Erik Sieders passeerde een aantal verdedigers van NKVV en schoot beheerst de 2-2 binnen.

Vanaf de aftrap onderschepte VVAK de bal. In een vlijmscherpe counter stoomde op de rechterflank de snelle Dijon Bruins op. Hij legde de bal breed op de goed meegekomen Sieders die met een rake schuiver keeper Deuten kansloos liet en dus zijn hattrick scoorde.

In de 85e minuut werd in het strafschopgebied een overtreding om Marc Padding gemaakt en de uitstekend leidende scheids Moeken wees resoluut naar de stip. Niet aanvoerder Erik Sieders maar Dijon Bruins plaatste zich achter de bal en zijn te zachte inzet werd prima gepareerd door keeper Deuten.

Dit was de ultieme kans om de wedstrijd op slot te gooien en de eerste 3 punten te pakken.

Ver in blessuretijd kreeg VVAK het deksel op de neus en moest het de gelijkmaker alsnog incasseren. In een kluts situatie voor de goal van Bert Kamphuis was de VVAK verdediging niet attent genoeg en scoorde Bryan Mol de 3-3.

Uiteindelijk konden beide teams leven met een gelijkspel.

Volgende week heeft NKVV 1 een vrij weekend.

(Foto: Andre Weima Fotografie)