SCV bij NKVV

Stoffer Cremer Veteranentoernooi bij NKVV in Dalerpeel…

Al vele jaren vindt een voetbaltoernooi voor veteranen op het sportcomplex van NKVV in Dalerpeel plaats: het Stoffer Cremer Veteranentoernooi, kortom het SCV.

Dat is dit jaar ook weer zo en wel op zaterdag 3 juni a.s. Vier teams zullen eraan meedoen: uiteraard NKVV zelf, maar ook Protos uit Steenwijksmoer en de Coevorder verenigingen CSVC en Germanicus.

Normaal gesproken doet SCN uit Nieuwlande er ook aan mee, maar dit jaar laat de ploeg verstek gaan. Het toernooi ontstond in 2005. De toenmalige commissie bestond uit Anno Boer (foto), Eddie van de Weide, Riekus Kroezen en wijlen Stoffer Cremer.

Aanvankelijk ging het toernooi als ‘Veteranentoernooi NKVV’ door het leven, maar na de dood van Cremer in 2010 heeft het toernooi de huidige naam. Anno Boer zit nog altijd in de commissie van het evenement en beleeft daar erg veel plezier aan.

“Het is een prachtig toernooi. Gewoon voor de lol eigenlijk, maar ze willen allemaal winnen. Vier teams en dan speel je een paar wedstrijden. We beginnen aan het begin van de middag en rond de klok van 17.00 uur wordt er voor iedereen vlees gebakken.”

Boer kan zich nog als de dag van gisteren herinneren hoe het toernooi in 2011 onder de huidige naam verder ging. “Nadat Stoffer is overleden zijn we bij elkaar gaan zitten en bedachten we dat we het toernooi naar hem zouden moeten noemen.

Zo gezegd zo gedaan en toen het toernooi in 2011 werd gespeeld trapten zijn zonen Richard en Michel af voor de eerste wedstrijd. Stoffer zou nu 74 zijn geweest. Hij is veel te vroeg overleden. We maken er een prachtig toernooi van.”

(18DorpenKrant / Gerry Grave)