Start NKVV vrouwen 7×7

Vrijdagavond 23 september 2023 speelt het 7×7 NKVV vrouwenteam haar eerste competitiewedstrijden. Op Sportpark Het Grootveld in Dalen zullen de dames de eerste ervaringen opdoen tijdens officiële wedstrijden. Tot nu toe is er alleen nog maar getraind onder leiding van Trenco Kroesen en Gert Hilbink. Vrijdagavond is het voor het echie.

De leiders van het team, Amanda Dunnewind en Heidi Dekker, zijn gespannen:

“Het gaat nu echt van start. Zelf was ik best wel een trainingsbeest, maar in de wedstrijden kwam ik echt helemaal los. Al die trainingen zijn leuk en gezellig, maar in de competitie gaat het om de punten. Als het sjekkie uit ging, dan ging de knop om. Het veld op, het gras voelen en dan die geur van de kalklijnen. Geweldig. Het was een gezonde drug,” aldus voormalig keepster en nieuwbakken leider Amanda Dunnewind.

Het team NKVV Vr18+1, zoals het officieel is aangemeld bij de KNVB, heeft er zin in. Er is lang naar uitgekeken. Al tijdens de corona pandemie is een groep dames bezig geweest om leden te werven voor het vrijdagavond voetbal.

“We doen het echt niet voor de wijn en de bitterballen, maar voor het spelletje,” zegt mede oprichter Melanie Stoffers. “Maar als ik voor het hele team mag spreken, die verhalen over de derde helft willen we nog wel eens in het echt beleven.”

Voor nu hebben zich zo`n 15 dames gemeld tijdens de trainingen, maar nieuwe speelsters zijn uiteraard van harte welkom. Kom gerust eens kijken tijdens een trainingsavond of moedig het team aan tijdens de wedstrijden!

Heidi Dekker, leider in wording:Als gewezen goaltjesdief weet ik wat het spelletje inhoud. Doelpunten maken! Tijdens de trainingen zag ik dat aan dat concept nog even gesleuteld moet worden, maar daarvoor hebben we de ervaring van de twee trainers. En ervaring hebben de oud NKVV 1 spelers Hilbink en Kroesen meer dan genoeg.

Namens het bestuur, de lezers én de meelevende partners, wensen wij de dames een sportieve en plezierige avond toe.