KST 2020 – Verslag

Het mag gerust traditioneel genoemd worden. De sportieve opening van het nieuwe jaar door voetbalvereniging NKVV. Al voor de 40e keer verzamelden de leden van de Nieuwe Krimse Voetbal Vereniging, gevestigd in Dalerpeel, zich in een sporthal om gezamenlijk het nieuwe jaar in te trappen. Op 4 januari 2020 was de sporthal in Elim het decor, waar in het verleden diverse hallen in de omgeving hebben gediend als speellocatie.

Met acht ploegen, genoemd naar Europese teams, was het ook dit jaar weer een goed gevuld spektakel. Alle leden van NKVV en de NKVV leden uit de MO17 en JO19 selectie van NKvvProtos, waren hiervoor uitgenodigd. Een enkeling had zich netjes afgemeld en om 12:30 uur kon de toernooileiding de bal laten rollen.

Oud en jong…

Uiteraard is het toernooi bedoeld om elkaar op een sportieve manier te ontmoeten in het nieuwe jaar, maar eenmaal in het veld komt de ware aard van het spelletje bij menigeen naar boven. Je voetbalt tenslotte om te winnen. Dat geld overigens voor alle leeftijden. Met 60 jaar was Henk vd Weide de oudgediende en mocht Marit Dekker met 15 jaar zich de jongste noemen.

Zoals gemeld ging het niet om de toernooizege, al was de finale uiterst spannend te noemen, toch kon er uiteindelijk een winnaar bekroond worden. Het team Besiktas kan zich een jaar lang de Kampioen van het Krentestoetetoernooi noemen en met Damien Pol, 6 goals, had het toernooi tevens een topscoorder.

Nieuwjaarsreceptie…

Na afloop verzamelde zich iedereen in de kantine van NKVV, alwaar voorzitter Bennie Pol de aanwezigen welkom heette en de gasten een sportief en gelukkig 2020 toewenste. Hij vervolgde daarna met de, eveneens traditionele, Nieuwjaars speech. Helaas had deze ook dit jaar weer een zwart randje. Het overlijden van clubicoon Sjaak Hilbink werd herdacht met een minuut stilte.

De teksten die de voorzitter daarna aan een ieder voordroeg duurden vervolgens nog zo`n twintig minuten en hadden o.a. inhoud als ledverlichting, veldverbetering, gesprekken met de Gemeente Coevorden, het PWZ toernooi en het eren van jubilarissen. Voetballer Dinand Hilbink werd geëerd met zijn 25 jarig lidmaatschap als speler en Hilbert ten Caat als 50 jaar lid van NKVV. Ook bestuurslid Eddie van der Weide ontving een bos bloemen. Van der Weide heeft zich de laatste jaren veelvuldig ingezet voor de aanschaf van o.a. ledverlichting. Na vele gesprekken met diverse partijen is de vereniging hier in geslaagd en zal het komend seizoen hopelijk nog meer in de schijnwerpers staan. Ook werd Jan Kuipers bedankt voor het al jaren leveren van de stoete met krenten!

Daarnaast dacht het bestuur een tweetal vrijwilligers naar voren te moeten halen en deze even in het middelpunt te zetten. Iets wat niet echt gebruikelijk is. Iedereen is tenslotte vrijwilliger en onmisbaar, maar de heren Herman Dunnewind en Jan Winkel mogen zeker eens met name genoemd worden. Beide heren zorgen er namelijk al jaren voor dat men als lid van de klussenploeg de vereniging veelvuldig onderhoud en verzorgt. Bij afwezigheid van de heer Dunnewind, ontving de heer Winkel een bos bloemen uit handen van Bennie Pol en volgde een luid applaus van de aanwezigen.

Dezelfde Pol kon tenslotte afsluiten met de wens dat een ieder een gezond, sportief en gelukkig 2020 mag beleven. De bar werd daarna geopend en tot in de late uurtjes was de kantine het toneel van gezellige drankjes, hapjes en swingende muziek.

Op naar het voetbaljaar 2020!

(Alle foto`s zijn te vinden op de FB pagina van NKVV)