KST 2018 – verslag

2018:
Krentestoetetoernooi…

In de sporthal van Dalen kwamen zaterdag 6 januari 2018 alle voetballende leden van NKVV bijeen om het nieuwe jaar in te luiden middels het traditionele Krentestoetetoernooi. Het is alweer de 38e editie van dit zaalvoetbal evenement waar men elkaar de nieuwjaarswensen overhandigd. Het toernooi kent een sportief karakter. Er werd gespeeld in twee poules en zoals het sporters betaamd, is winnen wel degelijk van belang. Het toernooi kreeg dit jaar het thema Niet WK-gangers. Helaas hoorde daar ook team Nederland bij en zoals misschien verwacht presteerde Oranje ook binnen dit toernooi niet erg best. Het was China die deze dag de sterkste bleek, mede te danken aan de ijzersterke coaching van elftalleider Jeffrey Keen.

De feiten op een rij:
Er werden deze editie 41 goals gemaakt binnen 12 wedstrijden. De snelste goal werd gemaakt door JO19 speler Robin Veldhuis. Hij liet het net al bollen na 31 seconden. De topscoorder bij de dames was Dénise Zeybrandt. Zij scoorde 2 doelpunten. Op plaats 2 en 3 eindigden Marion Lichtendonk en Lisa Bonkes met beide 1 treffer. Bij de heren was Jesper Kroesen met maar liefst 7 goals de schutter van de dag. Tom Hilbink met 5 en Mitchel van der Hoek met 4, eindigden respectievelijk op plaats 2 en 3.

De eindstand:

  1. China
  2. Wales
  3. Ierland
  4. Nieuw Zeeland
  5. USA
  6. Nederland
  7. Italië
  8. Chili

Nieuwjaarsreceptie…

Aansluitend werden alle leden uitgenodigd in de kantine van NKVV, waar de organisatie de winnaars feliciteerde. Het bedankte de scheidsrechters Dick Elzing en Klaas Veldhuis voor hun inzet en eerde de leverancier van het traditionele Krentenbrood, Jan Kuipers voor deze jaarlijkse geste. Ook werden de aanwezige bar-vrijwilligers en de medewerkers van de keuken bedankt voor hun inzet deze dag.

Daarna was het de beurt aan Eddie van der Weide. Als vice-voorzitter had hij een nieuwjaarsrede voor alle aanwezigen geschreven. De eerste aandacht ging uit naar de personen die de vereniging zijn ontvallen in het afgelopen jaar. Niet de mooiste opening, maar wel gehoord.
Hij kon vervolgen met een meer prettige melding, namelijk het feit dat het contract met trainer Johan Knol met een jaar is verlengd. Verder benoemde van der Weide de ontwikkelingen binnen de vereniging waaronder de nieuwe samenstelling van het bestuur, nieuwe vrijwilligers voor het kantinebeheer, het veteranentoernooi en een aanschaffen van LED-verlichting rond het tweede veld. Ook de wens om zonnepanelen te plaatsen op het dak van de kleedkamers werd de aanwezigen voorgelegd.

Jubileumjaar…

Tot slot de mededeling dat zowel NKVV als de jeugdafdeling NKvvProtos dit jaar als jubileumjaar mogen beschouwen. NKVV, opgericht in 1948, bestaat binnenkort zeventig jaar. De samenwerking tussen de jeugdspelers van NKVV en vv Protos, genaamd NKvvProtos, mag het 15-jarig lustrum vieren. In het tweede weekend van mei 2018 zal hier feestelijk bij worden stilgestaan.

De nieuwjaars- speech werd beëindigt met de wens dat er een sportief en gezond 2018 voor iedereen in het verschiet mag liggen. De bar werd geopend en de aanwezigen konden op kosten van de vereniging genieten van een hapje, drankje en een optreden van DJ Micky. Op naar een gezond en sportief 2018.