Jan Vos, de keeper, overleden

Zaterdagavond 16 oktober 2021 ontving het bestuur van NKVV het trieste bericht dat NKVV-er Jan Vos, veelal bekend als De Kieper of De Scheids, was overleden. Geboren op 24 december 1946, overleden op 15 oktober 2021. Een bekendheid van en voor voetbalclub NKVV. De meeste mensen binnen de vereniging zullen Jan hebben gekend als keeper en scheidsrechter. Maar er zijn door de jaren heen verschillende taken vanuit zijn handen vervuld.

Als goalie heeft hij alle senioren elftallen doorlopen. Jarenlang was hij dé doelman van zowel NKVV 1, 2 en 3. Als sluitpost was hij sportief robuust aanwezig tijdens de wedstrijden en mocht menig aanvaller ervaren dat hij een gedegen en zeker geen angstvallige doelverdediger was.

In de vele jaren heeft hij in diverse commissies gediend. Met liefde en passie voor zijn NKVV. Zo was hij in het verleden jeugdleider en keeperstrainer. Ook had hij zitting in onder andere de elftallen commissie, de bazaar commissie en had hij grote voorliefde voor het kaartspelletje Klaverjassen. Dus vanzelfsprekend heeft hij ook daar als commissielid zijn bijdrage geleverd.

Tevens was Jan een bijzondere en markante verschijning in zijn rol als scheidsrechter. Jaren heeft hij namens de KNVB vele wedstrijd geleid, veelal op zijn eigen excentrieke manier. Vanzelfsprekend heeft hij NKVV ook veel diensten bewezen als vereniging-scheidsrechter. Daarnaast was hij een vaste waarde als leidsman tijdens de veteranentoernooien van zowel NKVV als vv Protos. Ook tijdens het jaarlijkse NKVV Krentestoetetoernooi was hij tevens de man in het zwart. Al betrof het hier vooral een gezellig en ontspannende opening van het nieuwe jaar, regels waren er niet voor niets, aldus Jan.

Het fluiten van wedstrijden was echt zijn ding en veel voetballers in de wijde omgeving van Dalerpeel zullen hem dan ook gekend hebben als een eerlijk en rechtvaardige scheidsrechter. Soms een tikkeltje onvoorspelbaar. Men kon in sommige situaties balanceren op de grens van het toelaatbare, echter zeuren en zaniken tegen de heer Vos was uit den boze. Dan was een gele prent snel gegeven.

Als supporter had hij, met name in de laatste jaren, altijd wel een mening te geven over het getoonde spel. Veelal positief ingesteld, al gaf hij zijn ongezouten mening wel aan diegene die er om vroeg.

Zijn laatste wedstrijd supporterde hij afgelopen zaterdag nog in Kerkenveld. NKVV 1 speelde daar tegen VVAK 1 en op de tribune had de auteur van dit artikel het voorrecht, om naast hem gezeten, zijn mening te mogen ontvangen over het vertoonde spel. Uiteraard ook over de leidsman van die dag, al haalde die overigens een voldoende volgens de heer Vos.

NKVV verliest met Jan Vos een bijzonder lid. Als club zullen we hem herdenken als een echte verenigingsman.

We wensen zijn naasten veel sterkte met het verlies.

Namens het Bestuur en alle leden!