KST succesvol verlopen

Vol enthousiasme begon de KST commissie op 9 december 2022 met het indelen van de Krentestoetetoernooi teams. Een uniek gegeven dat we dit jaar met maar liefst 10 (!) teams konden starten. Echter, gaandeweg de 7e januari, kwamen er enkele afzeggingen binnen. Toch werden de 10 teams in stand gehouden, werd er hier en daar wat geschoven en hadden de leiders uiteindelijk genoeg spelers voor een prachtig toernooi.

In Sporthal De Marke in Hollandscheveld verzamelde iedereen zich op tijd zodat om 12:30 uur de bal kon rollen. Omdat de commissie zich strikt aan het strakke speelschema hield, werd er de hele middag lekker doorgespeeld. Er werd gespeeld in twee poule waar uiteindelijk de nummers 2 en de nummers 1 nog een finale speelden.

Aan het eind van de rit was het Sparta die grote broer Feyenoord versloeg en mocht S.P.A.RT.A. zich de Koning van het Krentestoetetoernooi 2023 noemen. Met dank aan de organisatie en de twee scheidsrechters!

Het feit dat we met zoveel teams speelden, zorgde er ook voor dat we een extra uurtje nodig waren, zodat de aansluitende Nieuwjaarsreceptie ook wat later begon. Rond 18:15 uur begon voorzitter Bennie Pol met het bekendmaken van de eindstand en de topscoorders. Die titel van meeste doelpuntenmaker was weggelegd voor Tom Pierik. Met acht goals kan hij een jaar teren op deze spreekwoordelijke eer. Jessie Katerberg eindigde als tweede met 7 en Ron Weggen bekleedde de derde plaats met 5 goals. In totaal werden er 73 goals gemaakt, waarvan de meest opmerkelijke werd gescoord door keeper Christiaan Hugen. Een miscommunicatie tussen hem en veteraan Henk van der Weide zorgde voor een prachtige achterwaartse kopbal in eigen doel. Het vermelden toch wel waard.

Aansluitend verzamelde iedereen zich in de NKVV kantine voor de Nieuwjaarsreceptie. Hier sprak de voorzitter de aanwezigen toe over het afgelopen jaar. Het volledige verslag is hier te lezen.

Een heugelijk feit werd tot het laatst bewaard. Henk van der Weide kon met applaus naar voren worden geroepen aangezien hem de erespeld “50 jaar NKVV lid” mocht worden opgespeld. Een eer die maar weinigen binnen onze vereniging mogen dragen. Een oorkonde en een prachtige bos bloemen hoorden daar zeker bij.

Henk, namens alle aanwezigen, van harte gefeliciteerd.

Restte de voorzitter nog om iedereen een gezond en gezegend 2023 toe te wensen met veel sportieve successen.