NKVV-er wandelt voor Hartstichting!

Tekst: Mark Eppinga. Camerawerk: Heidi Dekker en Mark Eppinga.

Waar het 99 jaar geleden nog de koudste 10 april ooit was, met -6.1 graden, viel het vandaag enigszins mee, in tegenstelling tot de weersverwachting. De training startte vandaag om 14:00 uur en duurde tot 15:30 uur. Dit alles had een reden. Naar verwachting zouden Klaas en Britt Veldhuis weleens kunnen arriveren in Dalerpeel van hun 30 km lange Hartstocht-wandeling.

Om 16:20 uur belde Heidi dat het duo gesignaleerd was nabij “het Bruggie” en ze de laatste passen richting Dalerpeel zetten. Het zou nog een half uur duren. Waar menig speler van NKVV de zomer in de bol had en in korte broek en t-shirt hadden getraind, werden nu toch maar eventjes weer de auto’s opgezocht. Dit puur om zelf alvast wat warm te worden, zodat een ieder Klaas en Britt van een warm welkom kon voorzien.

Klaas (of Kappie) is het brein achter de sociale media van NKVV, met altijd actuele updates en memories, welke tot in Noord Brabant aan toe wordt gevolgd, misschien zelfs wel tot over de landsgrenzen heen, heeft ervoor gezorgd dat vandaag ook RTV Drenthe kan meeliften op dit enorme succes!

Om exact 16:40 uur was het dan zover. De noordelijke toegangsweg van Dalerpeel was bijna geheel geblokkeerd door alle auto’s van allerlei NKVV-ers die beide toppers al luid toeterend verwelkomde met applaus en confetti. Namens de vereniging kreeg het duo ook een gouden hart uitgereikt en mooie boeketten.

Hoe wrang is het dan ook dat uitgerekend het gouden hart van Klaas Veldhuis onherstelbaar beschadigd is, hetgeen ook de reden was voor deelname aan deze Hartstocht van 30 km.

Met dit kleine gebaar hoopt NKVV Klaas, Britt, Heidi en Robin een hart onder de riem te steken, al zal het Klaas en Britt niet ontbreken aan moed, getuige de prestatie van vandaag!

Namens NKVV van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!