Oud bestuurslid Hilbert ten Caat overleden

Afgelopen weekend ontving voetbalvereniging NKVV opnieuw een trieste mededeling. Zaterdag 4 december 2021 overleed Hilbert ten Caat. Hij mocht slechts 64 jaar worden.

Als men deze omstandigheden, met toestemming van de familie, mag melden op de NKVV sociale media, dan is een korte omschrijving van de persoon wel gewenst. Bij Hilbert kan het kort achterwege gelaten worden. Over iemand met een dergelijke staat van dienst is een lijst van herinneringen te maken.

Zo was hij uiteraard jeugdspeler en aansluitend ook voetballer bij de senioren. Geen vaste kracht voor het eerste elftal, waar met zijn invalbeurten zeker van waarde.

Elftalleider…

Jarenlang was hij speler van het 2e elftal. Niet heel vreemd dat hij daarnaast ook jaren de functie als elftalleider bij dat team vervulde. En daar hoorde dan ook de titel assistent scheidsrechter bij, een “opdracht” die hij graag vervulde.
Leider Hilbert had altijd wel een team onder zijn hoede, o.a. bij jaarlijkse Krentenstoete- en het Veteranen Toernooi.

Bestuurslid…

Tevens was hij meer dan 17 jaar bestuurslid van zijn vereniging. Menig stukje notulen kwam uit de pen van ten Caat. Een secretaris die zijn zaken goed op orde had. Ook had hij de zorgen van de jeugdafdeling deels in zijn pakket.

NKVV Journaal…

Het clubblad “NKVV Journaal” is mede ontstaan met Hilbert als redactielid. Jarenlang heeft hij artikelen geknipt, geplakt en gekopieerd. Toendertijd dé manier om de leden, supporters en donateurs op de hoogte te brengen van het laatste clubnieuws.

Commissie…

In de tijd dat er jaarlijks een bazaar op het programma stond binnen NKVV, was Hilbert een vast commissielid qua organisatie. Het organiseren was aan hem wel besteed, wat hem ook lid van de Jubileum Commissie maakte. Het jarige NKVV werd dan middels een feestje in het zonnetje gezet.

Heel wat spelers en supporters heeft hij voorzien van een drankje en een hapje. Want de optie kantine/bar vrijwilliger werd ook moeiteloos door hem ingevuld.

NKVV speld…

Niet heel vreemd dat hij in 2005 de titel “Lid van verdienste” ontving voor zijn jarenlange inzet.
In 2020 bezocht een delegatie van het huidige bestuur Hilbert nog thuis. Daar werd hem de NKVV speld overhandigd. Het bijbehorend certificaat feliciteerde hem met zijn 50 jaar lidmaatschap.

Gelukkig heeft NKVV meer mensen die heel veel voor de club hebben gedaan of nog steeds doen, maar Hilbert was zeker een van die pijlers van de club.

Donderdag 9 december 2021 is er gelegenheid tot condoleren. U bent welkom van 19:00 tot 19:30 uur in de aula aan de Parallelweg 40 in De Krim.

Namens het Bestuur en alle leden wensen wij Gea, de kinderen en zijn kleinkind heel veel sterkte met het verlies.